Sondaj pentru masa minerilor din Electra

Masă caldă sau tichete de masă? Aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă miile de mineri care vor face parte din Electra. Daniel Burlan, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a spus că se va face un sondaj în rândul minerilor, pentru a vedea care este opţiunea acestora. În prezent, minerii din SNLO au masă caldă, iar cei din complexurile energetice bonuri valorice.

Problema rămânerii tichetelor de masă sau a mesei calde este discutată de mult timp în rândul sindicatelor, deoarece odată cu înfiinţarea noii companii Electra va trebui să se stabilească un sistem unitar. Aici se pare că va fi însă o problemă, pentru că minerii din SNLO nu vor să renunţe nici în ruptul capului la masa caldă, iar cei din complexuri la tichetele de masă. „Personal sunt pentru masa caldă la intrarea în schimb şi pentru acel pachet din pauza de masă, dar să vedem care va fi opţiunea angajaţilor”, a spus Daniel Burlan, directorul general al SNLO.

Golea: „Să facă ce sondaje vor, noi rămânem cu tichetele de masă”

Minerii şi energeticienii din cadrul celor două complexuri Turceni şi Rovinari spun clar că nu vor să renunţe la tichetele de masă. „ Noi nu mai avem între ce să alegem, am ales odată, s-a făcut referendum, rămânem cu tichetele de masă. Luăm tichete de 5 ani. Reprezint 2000 de oameni care vor acelaşi lucru”, a declarat Marin Golea, preşedintele sindicatului „Minerul” Rovinari. Şi la CE Turceni situaţia este aceeaşi, oamenii nu se gândesc să renunţe la tichetele de masă. „Tot Jilţul vrea tichete de masă, nici nu ne gândim să ni le ia. Pot să facă ce vor, noi nu vrem altceva”, a spus Adrian Marciuc, preşedintele executiv al USME Jilţ. La acest sindicat sunt afiliaţi 2 600 de salariaţi.

Temelescu vrea şi una şi alta

Situaţia minerilor din cadrul SNLO este însă alta, nu vor să renunţe la masa caldă.” Nu se va face niciun sondaj, există comisii care vor discuta cu liderii de sindicat pentru a stabili cu ce rămânem. Minerii din SNLO nu se gândesc să renunţe la masa caldă, dar cred că există lege să rămânem şi cu tichete şi masă caldă”, a declarat Viorel Temelescu, vicepreşedintele USMO.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: