S-a deschis piaţa second hand din Târgu Cărbuneşti

De Mărţişor, romii care vând haine vechi la Târgu Cărbuneşti şi-au desfăşurat activitatea în piaţa închisă pe care au construit-o pentru ei norvegienii. Joi a fost prima zi de activitate. Peste 50 de comercianţi au plătit deja taxa pentru a putea vinde acolo, iar din banii strânşi primăria vrea să facă noi investiţii în zonă.

Peste 40 de mii de euro a costat închiderea pieţei second hand din Târgu Cărbuneşti. O parte din bani a venit de la norvegienii din Kristiansand. Cu 1 martie, noua piaţă a fost deschisă în oraş. Niciun loc nu a mai rămas liber. 60 de lei este chiria pentru o masă înăuntru pentru o lună. „Sunt 45 de mese înăuntru şi încă cinci afară. Costă 2 lei/zi o masă înăuntru şi 1 leu/zi pentru o masă afară. Au avut o săptămână să plătească taxele. De astăzi (n.r. joi) au intrat. Fiecare şi-a luat în primire masa, au făcut proces verbal de predare-primire, li s-au predat cheile de la lacăte. Sunt două camere de supraveghere conectate la un monitor la primărie. Sunt permanent urmărite de agentul de pază. Hala este luminată pe timpul nopţii”, a explicat primarul din Târgu Cărbuneşti, Dănuţ Birău.

Cu banii din această taxă, oficialii primăriei iau în calcul noi investiţii în piaţa din oraş. „Se încasează de acolo de acum înainte câte 3.000 de lei lunar la administraţia pieţei. Mai pot să facă diverse lucrări de extindere şi întreţinere. Vrem să închidem şi mesele care au rămas pe afară şi creăm condiţii la toată lumea”, a mai transmis edilul.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: