S-a dus zăpada, au apărut nămoalele. Rânca, ocolită de turiști

S-a topit zăpada, au ieșit la suprafață lipsurile din stațiunea Rânca. Lipsuri care urâțesc zona. Drumul spre Rânca este plin de gropi și denivelări, craterele se fac tot mai mari după fiecare sezon rece, iar străzile laterale arată ca niște ulițe de țară. Sunt neasfaltate și pline de nămol. Băncuțele și trotuarele lipsesc, în continuare, din stațiune, iar turiștii au o grijă în plus când se plimbă: să se apere de maidanezii care se înmulțesc tot mai repede.

Rânca nu mai este deloc atractivă pentru turiști. Dacă în iarnă a atras zeci de mii de oameni, acum stațiunea este pustie. Liderul cabanierilor din zonă, Constantin Pănescu, dă vina pe autorități pentru lipsa de interes pentru a schimba fața stațiunii. „Singurul care a mai făcut câte ceva, să mai facem niște hidranți pentru pompieri, să bage niște curent, a fost prefectul Liviu Andrei, care a făcut ședințe aici, la Rânca, s-a dus la izvoare să vadă de ce nu este apă în stațiune. Să stai în birou și să faci ședința de comandament pentru Rânca în aer condiționat, la Sala Maură, nu e bine. Mulți sunt supărați și pe mine, îmi spun: Domnule, te-am ales să te zbați pentru noi, să dai cu capul în ușă, să dai cu capul în ei dacă e nevoie, așa îmi spun oamenii de aici”, a declarat Pănescu.

Problemele sunt aceleași de mulți ani, dar sunt trecute cu vederea în fiecare an. Singurul lucru care s-a făcut a fost să fie montate câteva coșuri de gunoi. În rest, totul pare abandonat, iar cabanierilor nu le rămâne decât să pună lacătul pe unitățile de cazare până când va ninge din nou.

„Probleme cu asfaltarea străzilor, probleme cu băncuțe și coșuri de gunoi, probleme cu trotuarul, cu câinii, cu apa, cu domeniul schiabil. Va mai veni un medic să mai sterilizeze niște câini, dar aici nu există ecarisaj, un padoc unde să fie duși câțiva câini. Și acum, de Paști, ne-am trezit cu o cățelușă cu pui puși într-o păturică, abandonați la poarta unei cabane. Mama unui coleg din Rânca a fost mușcată de câini. Are și plângere penală depusă, dar nu s-a întâmplat nimic de un an de zile”, a mai adăugat Constantin Pănescu.

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: