80% din mieii din Gorj au ajuns în Iordania

Cel mai probabil, de Paște, gorjenii vor pune pe masă carne de miel achiziționată din supermarket. S-a ajuns în această situație, după ce majoritatea fermierilor au dat mieii la export în contextul în care, din cauza pandemiei și a focarelor de pestă porcină, a fost interzisă comercializarea și vânzarea cărnii, dar și a animalelor.

De frică să nu rămână cu mieii nevânduți, marii fermieri din județul Gorj au decis să-i exporte în țările arabe. Cele mai multe capete au luat drumul Iordaniei. ”Vreau să vă spun că în acest moment 80% din efectivele de miei au fost deja exportate în țările arabe. Pentru marii fermieri din Gorj aceasta este singura soluție să nu rămână cu mieii. Nu este normal, dar ce mai este normal în țara asta? S-au tăiat miei în gospodării și în ferme de când lumea și pământul și niciodată nu am auzit că s-a plâns cineva că a avut probleme de la carnea de miel“, a spus un fermier gorjean.

Ștefan Cherciu de la Crasna este cel mai mare fermier din județul Gorj și numai anul acesta a exportat 2.000 de miei. „Exportul este singura soluție pentru noi, marii fermieri. Eu am dat la export anul acesta, în Iordania, 2.000 de capete. Asta am făcut dintotdeauna, pentru că prețul la export este cam același cu cel de la vânzare și nu este atâta bătaie de cap. În acest moment, 80% din miei au fost exportați. Se mai găsesc miei pe la micii fermieri și sunt sigur că anul acesta nu va rămâne unghie de miel, dar miel nevândut”, a mai spus Ștefan Cherciu.

Kilogramul de carne de miel se comercializează cu aproximativ 35 de lei în acest an.

Vizualizări: 1,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: