S-a închis Transalpina. Cabanier: ”Nu se poate așa ceva. Este incredibil!”

Compania Națională a Infrastructurii Rutiere a luat decizia de a închide cea mai înaltă șosea din România, Transalpina. Astfel, până în primăvara anului viitor, accesul turiștilor nu va mai fi permis. Odată cu această decizie, o parte dintre cabanierii din Rânca s-au revoltat și cer redeschiderea drumului, mai ales că vremea încă este bună.

Comisia întrunită pentru analiza viabilității circulației pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului, a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan. Decizia a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Ce-i drept, vremea rea a continuat, însă doar cu ploaie. Prin urmare, zăpada s-a topit complet și șoseaua este acum curată pe tot tronsonul care este închis circulației publice. Cabanierii spun că îi vor da în judecată pe cei care au luat această decizie.

”Este incredibil ceea ce se întâmplă. Au închis drumul, deși nu era zăpadă pe el. Vremea este foarte frumoasă. Distrugem economia. Turiștii veneau să se mai plimbe, iar acum ce să mai facă? Ne-am gândit foarte serios să acționăm în judecată pe persoană fizică pe cei care au luat decizia ca Transalpina să fie închisă”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Administratorul Stânei Ștefanu de pe Transalpina spune că turiștii nici nu vor să audă de așa ceva. Băcița Mărioara Babu a mai declarat faptul că nici animalele nu a apucat să le coboare.

”Nu am apucat nici animalele să le aducem acasă. Turiștii sunt încântați, nu este normal ca drumul să fie închis. Este negru, soare și frumos afară, nu aveau motiv să-l închidă”, a spus Mărioara Babu.

Vizualizări: 1,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: