S-a modificat Legea educației fizice și sportului

Bazele sportive construite de guvern sau aflate în domeniul public nu vor mai putea fi folosite doar de anumite echipe sau de primăriile care le au în administrare. Noua Lege a educației fizice și sportului impune transparență și obligă administratorii să afișeze toate informațiile pe site-urile oficiale ale acestora pentru a putea fi folosite de întreaga comunitate.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 11 ianuarie, Legea pentru modificarea şi completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000. Noul act normativ reglementează procedura de închiriere a bazelor sportive și va elimina orice impediment legat de folosirea bazelor sportive publice de către orice echipă. „Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa la sediul acestora și pe site-ul propriu, Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive, tarifele stabilite pentru utilizarea în anumite intervale orare a bazei și/sau instalației sportive, numele persoanei fizice sau denumirea persoanei juridice ori a structurii sportive care o folosește, datele sau perioada pentru care a obținut dreptul de utilizare a respectivelor bunuri imobile”, se specifică în noua lege.

În ceea ce privește baza sportivă de la Târgu Jiu, prevederile din noua lege s-au aplicat deja încă de la inaugurare. Doar Pandurii Târgu Jiu nu a putut disputa în acest sezon, până la intrarea în faliment, meciurile de pe teren propriu pe stadionul care fusese construit chiar pentru echipa fanion a Gorjului.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: