S-a stins din viață o fostă solistă de la “Doina Gorjului”

Ileana Bacîtea, una dintre cele mai vechi soliste ale Ansamblului Folcloric Profesionist “Doina Gorjului”, s-a stins din viață. Vestea a fost anunțată pe pagina de socializare o de altă cunoscută artistă din Gorj. “Cu durere în suflet anunț trecerea în neființă a dragei mele prietene și colege Ileana Bacîtea”, a scris Natalia Gorjanu.

Ileana Bacîtea a cântat de la 15 ani. După absolvirea liceului, la 20 de ani, a participat la un concurs pentru ocuparea unui post de solist vocal în cadrul Ansamblului „Doina Gorjului“. Membrii comisiei au fost impresionaţi şi au angajat-o ca solistă. A rămas alături de ansamblu și în anii 90, când se dorea desființarea acestuia, iar artiștii cântau de multe ori fără bani, doar pentru a-l menține.

„În cântecul meu se regăsesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzică populară de la mari artişti: Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol, Maria Lătăreţu, pentru că am vrut să duc mai departe folclorul tradiţional. Aceste renumite şi neuitate soliste trăiesc prin noi şi cântecele noastre“, povestea Ileana Bacîtea acum zece ani într-un interviu pentru Adevărul.

“Sunt împietrită de durere. Drum lin spre îngeri Ileana Bacîtea! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău”, a transmis pe facebook cântăreața de muzică populară Maria Loga.

Vizualizări: 14,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: