S-a terminat ancheta în cazul bătrânei lăsate în ger. Niciun vinovat!

Spitalul Târgu Jiu a finalizat ancheta în cazul bătrânei de 88 de ani care a fost lăsată în ger, în fața unității medicale. Concluzia? Nu a greșit nimeni. Mai mult, cei de la Unitatea de Primiri Urgențe au declarat că au rugat bătrâna să stea la căldură până vine cineva acasă și că ar fi monitorizat-o o perioadă, dar femeia ar fi dispărut din zona de așteptare după un sfert de oră.

Oficialii unității spitalicești au transmis că pacienta ar fi fost tratată corespunzător. Trei medici s-au ocupat de ea după ce a fost adusă cu salvarea de la Roșia de Amaradia la spitalul din Târgu Jiu. 

„Pacienta a fost tratată corespunzător de trei medici ai spitalului nostru, iar în discuţia cu medicul de la UPU aceasta i-a relatat că vine fiul să o ia. A fost îndrumată către zona de triaj aşteptare, acolo unde este căldură şi scaune, cu foaia de observaţie, reţeta şi recomandările pentru acasă. După 10-15 minute, personalul spitalului, încercând să se intereseze de starea doamnei, a constat că aceasta dispăruse de acolo. Ca şi comisie, am verificat camerele de luat vederi şi s-a constatat că pacienta a părăsit Unitatea de Primiri de Urgenţe după 15 minute”, a precizat medicul Constantin Dinu, directorul medical al unității medicale.

Mai mult, acesta a adăugat că diagnosticul pus de medici nu necesita internarea în spital. „A fost luată de acasă în urma unui apel la 112, pentru o durere de umăr. A fost adusă la Spitalul Judeţean de urgenţă Târgu Jiu, la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost examinată de medicul de serviciu, trimisă în serviciul de radiologie, diagnosticată, chemat medicul specialist ortoped, rezolvată, adică redusă luxaţia scapulo-humerală, imobilizată într-un bandaj, administrată reţetă. Pentru acest timp de patologie nu se face internare”, a mai spus Dinu, la Tele3.

Atât bătrâna, cât și rudele ei susțin altceva. Nu ar fi fost întrebată de niciun cadru medical de la UPU dacă are cu ce să meargă acasă după ce s-a stabilit că nu va fi internată. I s-ar fi transmis doar că trebuie să meargă acasă așa că femeia de 88 de ani a ieșit pe ușa spitalului și a așteptat, în ger, câteva ore. Nu putea să-și anunțe familia că nu a fost internată pentru că nu avea telefon. Un taximetrist cu suflet mare a văzut-o rătăcind pe strada din apropierea spitalului și a dus-o acasă, la Roșia de Amaradia, fără să-i ceară ceva în schimb.

Vizualizări: 1,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: