Prigoria, la un an de Covid. "Izolați am fost și suntem de o viață"

De la primul caz de coronavirus din țara noastră, confirmat în localitatea gorjeană Prigoria, în ultimul an s-au mai confirmat în comună încă 35 de îmbolnăviri. La nivelul întregului județ însă, cifra celor infectați cu SARS-CoV2 se apropie de șapte mii. Vestea bună este că aproximativ 30 de mii de gorjeni au primit, în ultimele săptămâni, serul anti-Covid.

În localitatea Prigoria, unde a fost confirmat primul caz de Covid 19, în ultimul an au mai fost raportate încă 35 de alte cazuri. Oamenii din comună așteaptă să ajungă și la ei vaccinul anti-Covid. „Nu știu să fi fost multe cazuri la noi de atunci. Mai este un băiat pe care l-a luat acum salvarea, tot cu Covid. Noi suntem bătrâni și stăm mai mult acasă. Nu mergem decât la magazin și la biserică și purtăm masca. Nu ne expunem”, a spus un localnic. „Vaccinul încă nu a ajuns la noi. Ne-am vaccinat doar cu cel antigripal în decembrie și am reușit să scăpăm până acum. Așteptăm să ajungă și la noi vaccinul împotriva Covid și ne vom vaccina și noi. Mereu ne-am făcut vaccinurile pentru că avem încredere că așa scapă omenirea de boli”, a spus un alt localnic.

„Diferența e că acum mergem peste tot cu mască, nu se mai fac petreceri, nimic. Că izolați am fost și suntem de o viață. Suntem puțini și ne-am obișnuit. Eu am trei case goale în jurul meu. Nu am vecini”, a spus un alt localnic din Prigoria.

De la debutul pandemiei, în Gorj au fost confirmate peste 6.800 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 321 de pacienți au decedat din cauza infecției.

Vestea bună este că, de când a început campania de vaccinare anti-Covid, au fost imunizate deja peste 27 de mii de persoane în centrele de vaccinare din Gorj. 

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: