Elevii încep recuperarea orelor pierdute în pandemie

Elevii din Gorj vor începe cursurile remediale. Aceștia vor putea recupera cursurile pe care le-au pierdut în pandemie, iar înscrierile încep de pe data de 3 martie. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că au anunțat deja directorii unităților de învățământ în acest sens, elevii fiind așteptați să se înscrie pe liste.

”Zilele trecute s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a acelui program național Școală după Școală. Chiar ieri a avut loc o ședință cu directorii din școli. Au fost informați despre acest ordin, iar la rândul lor directorii au anunțat părinții și elevii pentru aplicarea acestuia. Înscrierile pentru activitățile remediale se fac până pe data de 3 martie, iar acestea încep de pe data de 8 martie”, a anunțat inspectorul școlar Nicolae Negrea.

În cadrul acestui program național, elevii vor fi consiliați, tocmai pentru a participa la aceste ore. Conform ordinului emis de Ministerul Educației, elevul nu trebuie să aibă mai mult de cinci absențe, în caz contrar, profesorul riscă nu să nu mai fie remunerat pentru cei care lipsesc.

”Elevii care provin din unitățile de învățământ care nu organizează activități de educație remedială vor putea participa la aceste cursuri în cadrul altor școli. Consiliul de Administrație al inspectoratului va stabili și o comisie cu aplicarea acestui ordin pentru buna desfășurarea a activității. Acel elev care va lipsi de la ore o să fie consiliat și se va încerca tot posibilul ca elevul să participe la aceste cursuri. Acesta este scopul, este un program remedial”, a mai afirmat Nicolae Negrea.

Elevii trebuie să participe într-o lună la aproximativ 20 de ore. Un cadru didactic va primi suma de 200 de lei pe lună pentru fiecare elev.

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: