Un nou caz de bătaie de joc la adresa pacienților din Gorj

Un bărbat din Târgu Jiu este revoltat că a fost nevoit să sune de trei ori la 112 pentru a cere ca o ambulanță să ajungă la mama lui, la Rovinari. În cele din urmă a luat-o cu mașina personală și a adus-o la spital la Târgu Jiu, la urgențe.

Claudiu Draica a povestit că mama lui are 63 de ani și scuipa sânge, având o afecțiune pulmonară. Cele două ambulanțe de la spitalul orășenesc din Rovinari erau la alte intervenții.

După ce a dat câteva telefoane, gorjeanul a aflat că la Târgu Jiu erau ambulanțe, dar nu erau trimise. După mai bine de 20 de minute de așteptare, femeia a fost dusă cu mașina familiei la spital. S-au întâlnit cu ambulanța la Romanești, adică undeva mai aproape de Târgu Jiu decât de Rovinari.

“M-au sunat de la ambulanță să îmi spună că nu au găsit pe nimeni acasă. Păi cum să mai găsească după o jumătate de oră? Într-o jumătate de oră, un pacient putea să moară de trei ori”, a spus Draica.

Nu este prima dată când gorjenii se plâng de faptul că ambulanțele nu ajung la timp. Serviciul Județean de Ambulanță Gorj este solicitat de câteva zeci de ori pe zi doar pentru cazurile de Covid, dar autoritățile au obligația de a asigura mașini și echipaje potrivit necesităților.

Actualizare: La urgențe, la Târgu Jiu, după alte zeci de minute de așteptare, pacienta nu fusese văzută de niciun medic.

actualizare 1: Incredibil, trei mașini de intervenție au ajuns în câteva minute la spital pentru a da afară rudele pacientei.

Vizualizări: 6,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: