S-au dus la muncă și au aflat că s-a închis fabrica

Un număr de 56 de angajaţi din Motru au rămas fără loc de muncă după ce fabrica de pâine la care lucrau a fost închisă subit. Este vorba despre o fabrică din Meriş, un sat de lângă Motru, dar care aparţine de judeţul Mehedinţi.

Oamenii au făcut deja plângere la ITM Mehedinţi pentru că vor să ştie dacă pot intra în şomaj şi cum să-şi recupereze restanţele salariale pe ultimele două luni. Una dintre angajate, Cornelia Râbu, a declarat că au rămas uimiţi cu toţii când au venit la serviciu la începutul anului şi au aflat că fabrica deținută de firma Succes a fost închisă. Oamenii au lucrat inclusiv pe 31 decembrie pentru că au avut multe comenzi. A doua zi au aflat că nu mai au loc de muncă.  Ieri au venit și trei inspectori de la ITM Mehedinți. „Ne-au pus să completăm niște foi tip, cu câte ore lucrăm, informații din astea. De salarii ne-au zis să mergem în instanță”, a povestit un angajat.

După ce știrea a apărut în presă, oamenii au fost vizitați de directorul fabricii, dar acesta nu i-a lămurit. Ba chiar i-a rugat să mai vină la serviciu, dar fără să-i poată asigura că vor avea dreptul măcar la șomaj sau că își vor lua banii. „A venit domnul director Bîzdoacă. Ne-a zis să venim două săptămâni și vedem după aceea. Să vadă actele cum sunt, dacă intrăm în șomaj. Noi nici nu știm ce acte avem că nu am primit un exemplar din contract. Ne-a zis să venim două săptămâni, dar nu ne-a zis că ar fi preaviz. Nu mai știm nici noi.  Numai variante. Unora le-a spus că dacă vor pot să facă naveta la Târgu Jiu”, a spus Viorel Crișan, angajat la fabrică.

Ieri au fost strânse mai multe lucruri din fabrică.  “Acum strâng tot, fabrica nu va mai fi, asta e clar. A venit tirul să încarce, ne-a zis să punem mâna să cărăm. Nu am făcut nimic. De două luni neplătiți și să nu spună nimeni nimic. De salarii ne-a zis că încearcă săptămâna asta să dea pe noiembrie. Vă dați seama”, a declarat Viorel Crișan. Acesta lucra aici de la înființare, de doi ani și jumătate, pe postul de fochist. Omul spune că sărbătorile le-a făcut fără bani. A primit de la patron un chec, un cozonac și o sticlă de suc.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: