Rânca, super-aglomerată de Crăciun

Aglomerație maximă a fost pe pârtiile de la Rânca, stațiunea denumită și „Sinaia Oltenilor” devenind neîncăpătoare la sfârșitul săptămânii. Mii de oameni au venit să își petreacă sărbătoarea Crăciunului aici, dar și zilele care au urmat, până ieri la prânz, când a început să ningă viscolit, drumul de acces spre stațiune fiind unul impecabil, drumarii intervenind permanent pentru a-l menține „negru”.

Turiștii care au venit în vârful muntelui au adus cu ei nu doar voia bună și distracția, ci si grătarele pe care, pe lângă cârnați și oale de vin puse la fiert, au așezat la loc de cinste și câte o sticlă de whisky. „Punem la încălzit și whisky-ul  că dacă e prea rece ajungem să dăm banii la doctori, că o să ne doară în gât apoi. De ce să dăm banii apoi pe medicamente? Avem aici grătarul cu cârnați de casă, originali, nu de la magazin, făcuți de noi. Merg de minune pe grătar, mai ales că dacă te dai cu sania și mai și schiezi, mai iei un whisky mic și arzi repede caloriile. Mai avem câteva zile de libere și apoi din nou la muncă, acum măcar să ne distrăm”, a spus un turist venit la munte de la Roșia de Amaradia, alături fiindu-i familia și prietenii.

Mâncare pe pârtie

Cei veniți cu grătare de acasă nu au fost prea mulți, dar cei care nu și le-au adus cu ei și au venit la munte doar pentru câteva ore au regretat pentru că în localurile din preajma pârtiei principale aglomerația a fost maximă în cele trei zile de Crăciun. „Să merg la restaurant să mănânc? Care restaurante, că sunt câteva și acolo e o mare aglomerație? Am cu mine combustibil adus de acasă, uite, am o sticlă de afinată, mai am la mașină o țuiculiță și o strugurată. Ai nevoie de combustibil că altfel nu faci față la ce e aici”, a spus un novăcean urcat la munte cu voie bună.

Nici măcar cei cu copii mici nu și-au găsit loc la mesele de la restaurantele pensiunilor din zonă, pachețelele aduse de acasă ca rezervă fiind tocmai bune de devorat pe pârtia plină de turiști. Au fost atât de mulți oameni că cei care doreau să urce în vârful pârtiei pentru a schia erau nevoiți să aștepte la teleski și 20 de minute, zeci de persoane stând la coadă în acest sens. „Nu contează aglomerația, pe noi ne interesează că e zăpadă și e foarte frumos. Stai aici cam 20 de minute, dar și când ajungi sus și te dai pe schiuri merită tot efortul”, a spus o craioveancă.

Cea mai aglomerată pârtie a fost M1, din centrul stațiunii, dar la M4, considerată a fi una pentru începători, atmosfera era una normală. Înghesuiala nu exista, iar cei care au ales să schieze aici s-au simțit și mai bine decât cei de pe M1. În toată nebunia din stațiune cel mai bine s-au simțit copii, pentru care erau suficienți câțiva metri liberi de pârtie, cât să își folosească și ei săniuțele. Ieri mulți dintre cei veniți aici de Crăciun au plecat spre casă, azi și mâine fiind din nou program de muncă, dar de miercuri, dacă nu chiar de mâine seară, aglomerația va face iar parte din cotidianul de la Rânca, oamenii fiind dornici de relaxare și de aer curat.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: