S-au furat „ochii de pisică” de pe Transalpina

Situaţie incredibilă pe drumul naţional DN7C-Transalpina. Elementele reflectorizante aplicate luni de drumari pe tronsonul dintre Novaci şi Rânca au dispărut peste noapte. Este vorba de acele dispozitive cărora li se mai spune şi „ochi de pisică” şi care îi ajută pe şoferi să se orienteze pe şosea în condiţii de vizibilitate redusă.

Zeci de elemente reflectorizante au dispărut de pe parapetele montate luni pe drumul care duce în staţiunea montană Rânca. Acestea au fost instalate în zone periculoase tocmai pentru a spori siguranţa rutieră.

„Pe DN 67C, tronsonul de drum cuprins între Novaci şi Rânca, au fost montaţi aproximativ 150 de metri de parapeţi metalic, tip greu, cu talpă. Din păcate, la nici 12 ore după finalizarea montajului, am constatat că au fost furate elementele de semnalizare. Vorbim aici de acei catadioptrii, «ochi de pisică» cum mai sunt cunoscuţi. Valoarea lor este mică, dar rolul lor pentru siguranţa traficului este foarte mare deoarece ghidează conducătorii auto pe timp de noapte sau pe timp de ceaţă. Le iau să le pună la căruţe sau la biciclete, că altceva nu au ce face cu ele. Sunt de plastic, nu le pot duce la fier vechi”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu.

Drumarii au sesizat oamenii legii din Novaci, care au demarat o anchetă în acest caz. „Poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru furt, în care se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Din zonă s-au mai furat indicatoare rutiere, dar şi piatră din zidul de sprijin al drumului.

Vizualizări: 1,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: