S-au împărţit banii pentru sport

Aproximativ 600 de mii de lei sunt alocaţi din bugetul local pentru sportul din Târgu Jiu. 11 proiecte sportive au fost depuse la primărie, însă numai nouă au fost acceptate la finanţare. Cei mai mulţi bani sunt pentru organizarea Europeanului de Box de la Târgu Jiu, din 24 martie.

Asociaţia Club Sportiv Raideri din Târgu Jiu va primi peste 15.000 de lei, iar Liceul cu Program Sportiv alţi 12.000 lei. Asociaţia Club Sportiv Târgu Jiu, care deţine echipa de baschet ce evoluează în liga a II-a naţională, va primi 150.400 lei. Finanţări vor mai primi: Palatul Copiilor Târgu Jiu - 7.500 de lei, Federaţia Română de Orientare - 4.100 lei, Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu - 29.426 lei, Federaţia Română de Radioamatorism - 24.800 lei. Federaţiei Române de Box i-a fost alocată suma de 300.000 de lei, pentru organizarea Europeanului de box de la finele acestei luni.

Cele două proiecte respinse aparţin Palatului Copiilor din Târgu Jiu şi Asociaţiei Club Sportiv Minifotbal Gorj. Aceasta din urmă solicitase suma de 40.640 lei, însă proiectul a fost respins pe motiv că Federaţia Română de Fotbal nu a recunoscut minifotbalul ca ramură de sport, spun reprezentanţii primăriei. Palatul Copiilor ceruse 5.000 de lei pentru activitatea de gimnastică, însă proiectul a fost respins la finanţare deoarece unitatea nu are în certificatul de identitate sportivă şi gimnastica.

Primăria Târgu Jiu nu a reuşit să împartă toţi banii alocaţi pentru proiecte legate de activităţi sportive. „Au fost prinşi în bugetul local 600 mii lei pentru proiecte pe ramura sportivă, bani nerambursabili. Au fost analizate toate proiectele depuse de către comisia din Primăria Târgu Jiu. Urmează ca în prima şedinţă a Consiliului Local să fie aprobată alocarea fondurilor către aceste nouă asociaţii sportive. În 30 de zile de la aprobarea acestor sume de către Consiliul Local urmează să fie semnate contractele pentru alocarea banilor”, a declarat Anamaria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: