Sală de sport modernă pentru elevii Colegiului Tehnic Mătăsari

Cei aproximativ 1000 de elevi care studiază la Colegiul Tehnic Mătăsari ar putea beneficia de o sală de sport la standarde europene chiar începând cu noul an şcolar. Autorităţile locale din Mătăsari au obţinut aproximativ 60.000 de euro, fonduri europene, pentru modernizarea sălii de sport din incinta unităţii de învăţământ.

Primăria Mătăsari a depus, prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Sudul Gorjului, un proiect pentru reabilitarea sălii de sport a Colegiului Tehnic Mătăsari. Contractul a fost semnat, drept pentru care autorităţile locale vor iniţia procedurile de scoatere la licitaţie a lucrărilor. Clădirea în care elevii liceului din Mătăsari desfăşoară activitate sportivă nu a mai fost recondiţionată de aproape patru decenii, iar autoritățile locale vor să le ofere elevilor cele mai bune condiţii, atât la orele de curs, cât și pentru desfăşurarea activităţilor sportive.

Din banii obţinuţi prin GAL Sudul Gorjului va fi schimbată pardoseala, vor fi realizate amenajări interioare și va fi modernizat sistemul de iluminat şi cel de încălzire. Totodată, primăria va aloca din bugetul local sumele necesare pentru dotarea sălii de sport cu noi echipamente specifice.

Autorităţile locale speră ca lucrările să se încheie chiar înainte de începerea anului şcolar 2018-2019, astfel încât elevii Colegiului Tehnic Mătăsari să se bucure cât mai repede de noile condiţii de la sala de sport. ”Am semnat contractul de finanţare cu Agenția pentru Finanțarea Investiţiilor Rurale, acum circa o săptămână. Urmează procedura de achiziţie publică și vom da drumul la lucrare. Sala de sport ar trebui să fie modernizată în maximum 6 luni. Noi vrem ca lucrările să fie finalizate până încep copiii şcoala, dar depinde și de cum se va derula procedura de licitație”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul primăriei Mătăsari.

După ce se vor încheia lucrările la baza sportivă, la Colegiului Tehnic Mătăsari nu va mai exista niciun obiectiv nemodernizat.

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: