Salariat CEO: Cum îmi pui criterii de performanță, când eu nu am echipamente de lucru?

Un salariat al CE Oltenia, de la Cariera Jilț Sud, dezaprobă total decizia administrației companiei de a stabili criterii de performanță inclusiv personalului productiv. Electricianul Ion Popescu spune că este absurd să i se impună standarde de performanță când în unitățile miniere nu sunt echipamentele necesare astfel încât să-și facă treaba fără riscuri.

Ion Popescu este electrician la Cariera Jilț Sud din zona Mătăsari, dar și președintele Sindicatului Renașterea, organzație care are în jur de 250 de membri. Electricianul spune că a semnat pentru îndeplinirea unor criterii de performanță care nu au aplicabilitate în teren. „Ni s-au cerut criterii de performanță. Și i-am spus domnului director general. I-ați cerut criterii de performanță lui Popescu electrician, cu 1800 lei pe lună. Asta îmi lipsea! Cum să îmi pui criterii de performanță când eu cu 1.800 lei, soția cu 1.500 lei, lucrează la privat, și îmi ceri performanță? Da, cere-mi performanță, pune-mi materiale la dispoziție, echipament la dispoziție, dă-mi tot ce-i necesar și spune-mi: «Băi, Popescule, ai 3000 de lei dacă îndeplinești criteriile de performanță»”, a declarat Ion Popescu.

Unul dintre criterii prevede în mod expres că trebuie intervenit cu promptitudine la defecțiuni. „Cu ce să intervenim imediat la defecțiuni dacă noi suntem 5-6 electricieni în toată cariera, pe schimb? Și majoritatea ne deplasăm pe picioare. A trebuit să semnăm, ce să facem?”, a explicat acesta.

„Cel mai amărât preşedinte de sindicat”

Sindicalistul se declară „cel mai amărât președinte” dintre toţi liderii de sindicat din CEO. Popescu a explicat că nu încasează niciun leu pentru munca sindicală pe care o depune în calitate de şef al Sindicatului Renașterea Jilț Sud, afiliat la FNME. Singurul beneficiu este că în cele trei zile de activitate sindicală pe care le desfășoară lunar este plătit ca pentru o zi normală de lucru.

Popescu a mai spus că situația în cariere este grea după concedierea celor o mie de disponibilizați. A dat exemplu Cariera Jilț Sud care, deși are trei linii de haldare, haldează doar în două, din cauza lipsei de personal. Astfel, oamenii sunt rotiți dintr-o parte în alta, de pe un circuit pe altul...

Galerie foto


Vizualizări: 8,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: