Salariaţi din CEO refuză semnarea actelor adiţionale

Mai mulţi salariaţi din Complexul Energetic Oltenia refuză semnarea actelor adiţionale de după armonizarea salarială, Informaţia a fost confirmată la TV Sud de preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe: „Sunt cazuri în care oamenilor li s-au spus că primesc nişte clase, iar când au venit actele adiţionale au primit mai puţin cu o clasă. Sunt oameni care refuză să semneze. Am primit promisiuni că situaţia se va rezolva într-un termen rezonabil, o săptămână - două”.

Pe surse s-a vorbit că sunt sute de salariaţi în această situaţie, dar Căldăruşe crede că numărul este mult mai mic. „Nu sunt aşa mulţi cum se spune, este clar că există nemulţumiri. Am identificat la Roşia 7 oameni cărora le-a venit cu o clasă mai puţin. Nu ştiu situaţia din alte zone. Am făcut o armonizare cu bani puţini, sistemul de salarizare nu este unul care să satisfacă nevoile actuale. Am împărţit sărăcia”, a spus Căldăruşe.

Liderul sindical este mult mai îngrijorat de scumpirea certificatelor de carbon, precum şi de faptul că preşedintele Iohannis întârzie promulgarea legii de modificare a Codului Silvic. „Dacă nu vor fi rezolvate cele două probleme, situaţia va fi extraordinar de gravă”, a spus preşedintele SMEO. (A.A.)

Vizualizări: 4,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: