Constructor în insolvenţă, investiţie blocată. Primar: Pierdem timp!

Lucrările de modernizare a unui important drum din oraşul Tismana sunt blocate. Asta pentru că executantul lucrărilor, desemnat prin licitaţie, a intrat în insolvenţă. Este vorba de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, firmă a Consiliului Judeţean Gorj.

IDP Gorj a câştigat licitaţia pentru asfaltarea drumului care pleacă din zona Primăriei Tismana şi trece prin satul Vânăta, cu finalitate în drumul naţional. Investiţia prevede reabilitarea şoselei pe o lungime de 3,3 km, iar fondurile sunt din bugetul local. Este un drum cu circulaţie intensă, spun autorităţile, care sunt revoltate că nu vor începe lucrările din cauza intrării în insolvenţă a IDP Gorj. „Din păcate, câştigătorul acestei licitaţii care s-a desfăşurat în februarie este o firmă care a intrat în procedura de insolvenţă. Noi am dat ordinul de începere al lucrărilor. În situaţia în care nu vor începe lucrările, vom fi nevoiţi să purcedem la rezilierea contractului, ceea ce va însemna o nouă licitaţie şi o altă pierdere de timp. Avem alocaţi din bugetul localităţii, pentru această lucrare, 1,8 milioane de lei, o sumă pe care o blocăm pentru că firma, IDP, cu care noi suntem în relaţie contractuală, în urma unei licitaţii pe care a câştigat-o, a intrat în insolvenţă. Noi vedem firma în imposibilitatea de a mai efectua această lucrare”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.  

Încă o lucrare nefinalizată

Autorităţile ar prefera să dea lucrările celeilalte firme care s-a înscris iniţial la licitaţie, dar care a pierdut în faţa IDP Gorj, pentru a scurta timpul de aşteptare pentru începerea lucrărilor. „Legislaţia este atât de complicată. Orice om s-ar gândi că cel care a fost pe locul al doilea, cu preţul imediat următor, să fie chemat. Să nu mai pierdem timp, resurse. Ne-am interesat, nu se poate face lucrul acesta. Soluţia este o nouă licitaţie. Asta înseamnă că cel puţin 60-70 de zile, în condiţiile în care nu apar contestaţii, că la fosta lucrare pe care a câştigat-o au fost şi contestaţii”, a explicat primarul din Tismana.    

Mai mult decât atât, IDP Gorj mai are o lucrare nefinalizată la Tismana. Este vorba de „un rest de lucrări” în valoare de 400 mii lei în satul Racoţi. La această investiţie, IDP a pregătit drumul în vederea asfaltării. În toamnă, a lucrat la fundaţia drumului, a realizat şanţuri dalate, dar nu a mai pus şi covorul asfaltic. Autorităţile sperau ca lucrările să fie reluate în această primăvară, dar muncitorii nu au mai venit.

Vizualizări: 2,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: