Iunie 2019, noul termen pentru privatizarea CE Oltenia

Informare interesantă pusă de Directoratul Complexului Energetic Oltenia pe masa acţionarilor în şedinţa din luna mai 2018. Din document rezultă că a fost stabilit un nou termen pentru listarea la bursă a companiei, iunie 2019.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat pe 9 februarie 2018 un act adiţional prin care a prelungit valabilitatea contractului cu Sindicatul de Intermediere format din BRD Group Societe Generale şi Swiss Capital. Prin actul adiţional a fost stabilit un nou termen pentru finalizarea procesului de privatizare, acesta fiind 17 iunie 2019, după cum se arată în document. Termenul precedent a fost 4 iunie 2017, dar nu a putut fi respectat în lipsa raportului cu privire la rezervele de lignit ale companiei, a finalizării selecţiei membrilor din organele de conducere, precum şi a programului de restructurare care este în curs.

Termenul iniţial pentru listarea CE Oltenia era de 24 de luni de la data înfiinţării, adică de la 30 mai 2012, prelungit de mai multe ori până s-a ajuns la 60 de luni. Compania a fost patru ani la rând pe pierdere, ceea ce nu a permis continuarea procesului. Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al CEO, a pus condiţii pentru prelungirea acestui termen şi anume majorarea capitalului social cu valoarea terenurilor pentru care au fost eliberate certificate de atestare a dreptului de proprietate, dar şi ca transferul de proprietate a unor active sociale către comunităţile locale să nu fie cu titlu gratuit. „În vederea eliminării ultimelor două aspecte, o posibilă soluţie a fost identificată în modificarea cadrului legislativ incident, în acest sens au fost create grupuri de lucru, inclusiv la nivel interministerial, şi au fost elaborate proiecte de acte normative”, se arată în documentul CE Oltenia.

În urmă cu un an, acţionarii au luat în discuţie posibilitatea de a elimina din actul constitutiv obligativitatea Ministerului Energiei de a lista CE Oltenia la bursă.

Vizualizări: 4,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: