Salariați la stat, neplătiți de două luni. Acuză Direcția Agricolă!

Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice Gorj are nouă salariați care nu și-au luat salariile de două luni. Instituția este pe autofinanțare. Printre altele, OSPA face studii pedologice în baza cărora administratorii pășunilor își primesc subvențiile de la stat. “Problema este că am terminat studiile și Direcția Agricolă nu vrea să le avizeze, pentru că le-am terminat prea repede”, acuză o salariată a OSPA, care spune că de fapt salariații au lucrat la foc automat în speranța că își vor putea lua salariile.

Directorul Direcției Agricole Gorj, Petra Ochișor, recunoaște că au fost unele suspiciuni, dar nu s-a pus problema ca lucrările să nu fie avizate. Aceasta a precizat că sunt contracte pentru amenajamentul pastoral de la Novaci - 342 hectare și Padeș - 2.000 de hectare. “Termenul de finalizare a contractului este 30 iunie. În data de 31 mai 2019, OSPA Gorj a înaintat către Direcția Agricolă o adresă privind finalizarea lucrării pentru acest studiu de amenajament pastoral. Conform prevederilor legale, în termen de cinci zile lucrătoare se întrunește comisia pentru verificarea atât a documentației scrise, cât și verificarea în teren. În data de 4 iunie, comisia formată din trei ingineri specialiști din cadrul Direcției Agricole, plus un reprezentant de la stațiune, au verificat scriptic acele documente care au stat la baza studiului, stabilind pentru deplasarea în teren data de 7 iunie”, a explicat Ochișor.

Pentru că pe 6 și 7 iunie plouat, deplasarea în teren a fost reprogramată pentru 11-12 iunie. “Rapiditatea executării lucrării a creat unele suspiciuni, însă nu de natură a le îngreuna sau interzice obținerea acelor sume care stau la baza contractului”, a mai spus directorul Petra Ochișor.

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: