Tismana: Păstrăvărie afectată de inundații

Localnicii din Tismana încă mai calculează pagubele provocate de viitura de la sfârșitul săptămânii trecute. Două cereri prin care oamenii solicită despăgubiri au ajuns până acum la primărie. În plus, o păstrăvărie din Tismana va ieși pe minus în acest an. Mare parte din pește a ajuns în șosea după ce s-au revărsat apele.

Râurile Tismana și Cerna au ieșit din matcă și au inundat totul în cale. Gospodării, drumuri și o păstrăvărie din zonă au fost toate inundate. „Avem și o păstrăvărie afectată. Îi aparține unei doamne, pe Strada Depozitului. A avut probleme când au venit apele. S-a revărsat apa, a pierdut pește în acea zi. Acum depinde dacă a avut păstrăvul asigurat. Depinde totul de o serie întreagă de lucruri, ce a fost declarat, de autorizații. Trebuie să ai totul în regulă ca să poți să primești despăgubire. Abia după ce se verifică toate aceste lucruri, poți să primești și bani de la firma de asigurări. Să sperăm că nu ne vom mai lovi de asemenea situații”, a spus primarul Marian Slivilescu.

Localnicii afectați au avut la dispoziție o singură zi de la dezastru ca să anunțe pagubele provocate de inundații. „Până acum, am primit doar două cereri prin care se solicită despăgubiri. Acum depinde și dacă aveau culturile asigurate, depinde și de situația raportată la Direcția pentru Agricultură Gorj. Există și oameni care au culturile asigurate, din fericire pentru ei. Alții nu le au și le-au fost distruse de ape. Culturile sunt distruse multe. Nu a mai rămas nimic”, a încheiat edilul.

foto arhiva

Vizualizări: 1,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: