Romanescu, acuzații legate de inundațiile de la Tismana

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că defrișările masive au favorizat producerea inundațiilor care au avut loc joi la Tismana. “Ca subprefect, împreună cu Liviu Diaconescu, șeful Direcției Juridice din Prefectura Gorj, am reușit în acei ani să blocăm defrișarea câtorva sute de hectare de pădure, în Dumbrava Tismana, de către un afacerist din Argeș, care le cumpărase la un preț de nimic”, spune Romanescu, acesta fiind subprefect de Gorj timp de câțiva ani, începând cu anul 2009.

Actualul primar susține că pădurea a fost ulterior rasă. “După plecarea mea din funcția de subprefect, Dumbrava Tismana a fost rasă de pe fața pământului. Acum stăm și ne uităm că avem inundații fără precedent în zonă”, a mai spus primarul.

La Tismana au căzut joi precipitații de 75 de litri/mp în 40 de minute. Au fost inundate gospodării, terenuri agicole, dar și spațiile de cazare ale Mânăstirii Tismana. De asemenea, curtea poliției a fost inundată, trei autospeciale fiind pe jumătate acoperite cu apă.

Vizualizări: 3,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: