Salarii întârziate în şcoli

Salariile mai multor profesori din judeţul Gorj întârzie şi în această lună. Dascălii şi personalul auxiliar vor primi banii în cursul zilei de vineri, deşi data de salariu a fost miercuri. Ministerul Educaţiei a anunţat că până luni toată lumea va primi banii.

Nici în Gorj nu au ajuns banii la timp. Data de salariu stabilită în învăţământ este 14, însă nu toţi profesorii au primit lefurile. Asta din cauza faptului că platforma de salarizare a fost actualizată şi a fost blocată o perioadă. Şcolile care nu au reuşit să acceseze programul primesc banii cu întârziere. „Sunt câteva şcoli unde banii nu au ajuns. Am primit asigurări că problema se va rezolva. Colegii mei cred că vor primi banii în cursul zilei de mâine (n.r. vineri). N-au accesat la timp programul de salarii. Se blocase câteva zile şi nu au accesat imediat după ce s-a deblocat”, a spus Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj.

Banii sunt în conturile Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj încă de la sfârşitul lunii trecute. De acolo, sumele sunt virate către unităţile de învăţământ în funcţie de statele de plată întocmite şi aprobate de către ISJ. „În data de 30 ianuarie 2018, Ministerul Educaţiei Naţionale a transferat sumele pentru plata salariilor către Inspectoratele Şcolare Judeţene, cu drept de utilizare din data de 1 februarie 2018. Motivele care au condus la întârzierea plăţii unei mici părţi din salariile angajaţilor din învăţământul preuniversitar sunt legate de upgrade-ul realizat la platforma de salarizare”, a fost explicaţia oficialilor de la Ministerul Educaţiei.

Salariile profesorilor au întârziat, la câteva şcoli, şi în luna ianuarie. Atunci, sporul pentru calculator solicitat de câteva zeci de cadre didactice şi secretari a fost piedica. Banii au venit cu aproape o săptămână de întârziere după ce bonusul financiar a fost tăiat din statele de plată.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: