Salată cu cartofi şi castraveţi muraţi

Salata cu cartofi fierţi şi castraveţi muraţi este perfectă pentru o cină economică, pe care o puteți pregăti zilnic. Poate fi servită atât ca garnitură, dar şi ca salată, într-un singur preparat.

Salata de cartofi fierţi cu castraveţi muraţi este un fel de mâncare foarte sățios și gustos, care se prepară destul de simplu și rapid. Ingredientele de bază sunt mereu la îndemână şi se poate prepara rapid.

Ingrediente: 5-6 cartofi; 2 ouă fierte tari; 5-6 castraveți murați sau marinați; 1-2 cepe; sare și piper negru – după gust.

Ingrediente pentru sos: 3 linguri de smântână fermentată; 1 linguriță de muștar sau -3 linguri de maioneză.

Mod de preparare: Adăugați cartofii spălați în cratiță, turnați apă și îi lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute, până vor fi gata.Tăiați ceapa bucăți destul de mici, iar castraveții și ouăle bucăți medii. Curățați cartofii de coajă, cât sunt fierbinți, astfel se curăță mult mai ușor. Tăiați cartofii cuburi medii sau mari, după preferințe.

Transferați cartofii într-un vas încăpător, adăugați ceapă, castraveți și ouă. Condimentați salata cu sare și piper, apoi o amestecați foarte bine.

Adăugați sosul de smântână și muștar sau maioneza și mai amestecați o dată salata. Puteți adăuga pur și simplu smântână fermentată sau iaurt natural. Rezultatul este foarte consistent și gustos. Toate produsele sunt simple și accesibile. Salata merge perfect și pentru masa festivă, dacă o serviți într-un mod mai deosebit.

Vizualizări: 1,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: