Paste cu vinete și roșii decojite

Pentru cei care nu consumă carne, pastele cu vinete şi roşii sunt un fel de mâncare uşor şi rapid de pregătit. Savoarea roșiilor bine coapte, preparate pe loc sau luate din cămară, dă un farmec aparte pastelor cu vinete. 

Roşiile sunt secretul oricărei rețete de paste și tot ele sunt cele care fac diferența între o rețetă bună și una excepțională. Inspirată de bogăția gustului de tomate, această reţetă este una specială şi veţi dori să o  preparaţi  cât mai  des. Pastele  integrale sunt  uşor de găsit, iar pentru garnitură puteţi folosi roşii proaspete, opărite şi decojite, sau sos de roşii gata preparat.

Ingrediente: 300 g de paste integrale, 300 g de roşii, 2 vinete de dimensiuni medii, o ceapă roșie, câteva frunze de busuioc proaspăt, 50 g de parmezan ras, 100 ml ulei de porumb, 30 ml ulei de măsline, sare de mare, piper proaspăt râșnit.

Mod de preparare:  Primul pas este să tai vinetele în cubulețe și să le pui într-o sită, după ce le-ai sărat bine. Lasă-le în jur de o oră la scurs. După ce s-au scurs bine, încinge uleiul de porumb într-o tigaie înaltă și prăjește preț de câteva minute vinetele, până încep să se rumenească. Scoate-le într-un recipient tapetat cu hârtie absorbantă și lasă-le din nou să se scurgă. Între timp toacă ceapa roșie mărunt și călește-o preț de 1 minut în uleiul de măsline.

Adaugă roșiile decojite și transformă cele 3 ingrediente într-un delicios sos. Tot ce trebuie să faci este să le lași să fiarbă 2-3 minute la foc mic, să zdrobești roșiile întregi cu dosul unei linguri din lemn și să asezonezi cu sare și piper. Adaugă apoi vinetele scurse de ulei și câteva frunze de busuioc proaspăt.

Mai ține tigaia încă un minut, două pe foc, apoi adaugă și pastele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecă totul și reţeta este gata, dar nu uita  când serveşti să pui deasupra parmezan ras.

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: