Pârjoale gustoase fără carne

Pentru vegetarieni, dar nu numai, se pot pregăti pârjoale cu gust deosebit şi textură interesantă, dar fără  a folosi nici un fel de carne. Ingredientul principal este varza şi care va fi condimentată şi amestecată cu griş şi verdeţuri.

Ingrediente: 700 g varză, 2 ouă, 2 cepe, 4-5 linguri griș, 1 linguriță sare, verdeață, condimente, 30 g unt, ulei.

Mod de preparare: Tăiem varza cât mai mărunt, apoi o fierbem timp de 10 minute într-un vas cu apă (varza se adaugă în momentul în care apa începe să fiarbă).

Într-o tigaie încinsă cu unt, prăjim ceapa tăiată mărunt. După ce s-a rumenit frumos, o așezăm într-o farfurie, pentru a se răci puțin. Strecurăm varza și o lăsăm să se scurgă timp de câteva minute. Adăugăm varza pregătită anterior, ouăle, sarea, grișul, verdeața, condimentele și amestecăm bine bine. Lăsăm amestecul obținut la temperatura camerei aprox. 10 minute, până când grișul se va umfla. Dacă obțineți un amestec prea lichid, mai adăugați puțin griș.

Cu ajutorul mâinilor, formăm pârjoale de forma dorită, apoi le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic. Întoarcem pârjoalele pe partea cealaltă și acoperim cu un capac. Gătim până se rumenesc frumos şi le  servim cu smântână sau sosul preferat.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: