Săltat cu mascații din bar. Individ periculos, din nou în cătușe pentru șantaj

Polițiștii gorjeni au reținut din nou un individ extrem de periculos, care a mai făcut pușcărie pentru același gen de fapte și care în ultimele două luni a recidivat, recurgând la noi amenințări de șantaj pentru a face rost de bani de la victimele sale.

Cătălin Alexe Muntean, zis Honcilă, de 35 de ani, din Fărcășești, a fost ridicat miercuri după-amiază din barul Cobra din zona de sud a municipiului Târgu Jiu, după o descindere a mascaților la localul respectiv. Anterior, oamenii legii făcuseră două percheziții și strânseseră suficiente probe pentru a-l putea sălta pe Honcilă ca din oală. Bărbatul este acuzat de trei infracţiuni de şantaj şi două de ameninţare, fapte comise în perioada septembrie - octombrie, asupra unor persoane domiciliate pe raza localităţilor Rovinari, Fărcăşeşti şi Mătăsari.

Polițiștii nu au oferit amănunte suplimentare despre sumele de bani cerute de Honcilă, dar în ultimul dosar, de acum patru ani, când a fost condamnat la închisoare cu executare până anul acesta, există probe care arată că individul nu se dădea înapoi de la nimic până nu obținea ceea ce își dorea. Își amenința victimele și le șantaja cu fapte extrem de violente până când a obținut inclusiv o mașină de la una dintre persoanele pe care le teroriza.

Magistrații au reținut și ei gravitatea faptelor și tocmai de aceea, mai ales că este recidivist, l-au condamnat la vremea respectivă la închisoare cu executare, perioada petrecută în spatele gratiilor nefiindu-i însă de nici un folos pentru a-și schimba comportamentul.

„O să-mi topesc coatele în dinții tăi”

„Putem afirma fără rezerve că amenințarea diverselor persoane cu exercitarea unor acte de violență în scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale, precum și exercitarea de violențe, reprezintă un mod de viață pentru aceștia, aspect confirmat și de alte convorbiri telefonice purtate de inculpați din care a rezultat săvârșirea unor infracțiuni cu violență care până în prezent nu au putut face obiectul dosarului în cauză”, au reținut judecătorii în decizia de condamnare a lui Honcilă și a amicilor săi de dosar. Zeci de convorbiri cu amenințări extrem de grave sunt redate acolo, Muntean recunoscând că nu are nicio problemă în a comite acest gen de infracțiuni. „Io sunt ... pumă, ești nebun? O să-mi topesc coatele în dinții tăi, ești nebun la cap? Când te-oi prinde. o să mănânci oasă fără... ai de capu tău! (…) De nu te-oi face să faci ca porcu când îi pune belciug. ... Hă!”, se arată într-o înregistrare telefonică, într-o alta individul cerându-i uneia dintre victimele sale să i se adreseze respectuos și să nu folosească porecla de „Honcilă” cu care îl cunoștea toată lumea. „Tu ești HONCILĂ cu mine? Bă te-a f(...) HONCILĂ că nu știu ce. Tu ești HONCILĂ cu mine a?”, mai spunea individul ajuns acum din nou în spatele gratiilor.

Vizualizări: 12,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: