Salvată din locuinţa cuprinsă de flăcări

O bătrână de 61 de ani din municipiu, infirmă într-un cărucior, a scăpat cu viaţă ieri după-amiază, după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de flăcări. Soţul cu care era acasă a fost cel care a reuşit să o scoată la timp din camera în care se afla, riscându-şi propria viaţă. Pompierii au intervenit apoi şi au lichidat incendiul, focul fiind declanşat, cel mai probabil de la o aerotermă supraîncălzită.

Incendiul a avut loc în zona centrală a municipiului, pe strada Traian, lângă Poliția Municipală. Femeia aflată în scaunul cu rotile și soțul său erau acasă în momentul izbucnirii incendiului. Ei își încălzeau locuința cu o aerotermă care a funcționat neîntrerupt o lungă perioadă de timp, bătrânii încercând să își crească astfel temperatura din camera în care stăteau, ieri proprietarul recunoscând că avea și ceva probleme la instalația electrică.

„De la un scurt-circuit cred că a izbucnit totul. Am uitat o aerotermă în priză și a luat foc, dar nu știu exact cum s-a întâmplat. De speriat ne-am speriat amândoi că dacă am hainele arse pe mine vă dați seama prin ce am trecut, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat. Am soția infirmă de gradul I și de abia am putut să o scot pentru că ea stătea numai în cărucior. Încă odată îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să o scot la timp”, a spus Marcel Epure, proprietarul locuinței.

La spital

Ca să își salveze viața sa și pe cea a soției, bărbatul nu a mai ținut cont de frig sau de haine, ieșind din casă desculț, în ciuda gerului de afară. Focul a fost observat de trecători, inclusiv de polițiștii care atunci urmau să intre în tură, oamenii sunând la 112 și anunțând cele întâmplate. Două echipaje ale pompierilor militari și unul cu paramedici de la SMURD au intervenit pentru a acorda primul ajutor, femeia imobilizată în cărucior fiind transportată la spital după ce a suferit un atac de panică. Soțul său a rămas acasă în încercarea de a recupera ce se mai putea din bunurile aflate în locuință, el reușind să își recupereze o pereche de încălțări târziu de tot, când flăcările erau deja stinse de pompieri. Aceștia au avut nevoie de circa o oră pentru a lichida complet incendiul, la sosirea lor flăcările manifestându-se atât la acoperișul casei, cât și într-una din camere, după cum a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu. Locuința celor doi bătrâni a devenit o ruină după nenorocirea de ieri, aceștia urmând să stea de acum încolo la rude, de la care speră să primească și ajutor pentru a renova casa în primăvară.

Galerie foto



Vizualizări: 615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: