Debranşare eşuată a datornicilor la apă din Meteor

A fost scandal ieri dimineaţă în cartierul Meteor între localnici şi angajaţii Aparegio veniţi aici să îi deconecteze de la reţea pe datornicii la apă. Neplata facturilor e o obişnuinţă în cartierul respectiv, romii care stau aici spunând că nu au bani pentru a nu înregistra datorii. Ieri aceştia au reuşit să scape încă o dată de debranşare printr-o metodă care poate fi folosită şi de alţi restanţieri.

O maşină parcată pe trotuar le-a dat toate planurile peste cap muncitorilor de la Aparegio, care au venit in Meteor însoţiţi inclusiv de o platformă pentru ridicat autoturisme, dar şi de poliţişti locali. Maşina era parcată pe trotuarul din faţa casei, fix pe locul unde se afla branşamentul de apă, aşa că autoturismul trebuia mutat. Proprietarii autoturismului s-au plâns însă că maşina le-a fost lovită şi totul s-a transformat într-o ceartă, la finalul căreia operaţiunea de debranşare a fost anulată.

Proprietarii maşinii spun însă că acela era doar locul lor de parcare şi nimic mai mult. „Luară maşina cu o macara şi o băgară aicea în curte. Cu ce drept intră ei în curte? Maşina nu blochează nimic, că la poartă e parcarea. Ce, el nu are voie să parcheze acolo, că e strada plină de maşini? Pentru 2 milioane de lei atâta tărăboi şi alţii prin cartier au 25 de milioane şi la ei nu se duce nimeni. De acolo ar fi trebuit să înceapă”, a spus proprietara casei care urma să fie debranşată. Întreaga scenă a mutării maşinii a fost văzută de o vecină, o româncă aflată în relaţii foarte bune cu familia de romi. „Au pus maşina şi au legat-o de macara, apoi au urcat-o pe o platformă şi au băgat-o în curte. Nu ştiu dacă au şi lovit-o, aşa cum susţine proprietarul, dar din moment ce iei o maşină şi o muţi poţi să o şi loveşti. Eu nu înţeleg însă de ce au venit direct la femeia asta, că nu le datorează nu ştiu cât. Sunt alţii în cartier care au zeci de milioane sau, şi mai grav, consider eu, plătesc doar 7 lei pe lună şi ei consumă non-stop pentru că au făcut manevre la apometre”, a spus femeia.

Explicaţii

Muncitorii care au mers ieri dimineaţă în Meteor spun că așa li se întâmplă de luni de zile de când încearcă să îi debranşeze pe datornici. Toate tentativele au fost eşuate, deşi ieri dimineaţă reuşiseră să traseze gaura pe care urmau să o facă în trotuar pentru a ajunge la branşament. „Maşina care era pe trotuar ne bloca branşamentul şi noi le-am pus avize de „n” ori, i-am avertizat că trebuie să plătească. Atunci când am vrut să mutăm maşina doi metri mai încolo a venit cineva de la ei, de bună credinţă am considerat noi, şi a zis să o băgăm în curte. Probabil că văzând-o pe platformă o fi crezut că o confiscăm, dar noi voiam doar să o mutăm ca să putem ajunge la branşament. Nu e lovită, dacă asta susține proprietarul”, a declarat unul dintre muncitori.

După zeci de minute de negocieri și promisiuni privind plata datoriei, romii au promis că vor merge la Aparegio și vor achita restanțele, în caz contrar urmând să primească o nouă vizită pentru debranșare. Rămâne de văzut dacă vreunul dintre ei va ajunge în situația de a fi lăsat fără apă în plină iarnă, dar și dacă acțiuni de acest gen vor mai avea loc în zilele următoare, când se anunță o revenire în forță a iernii.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: