Focuri de armă pentru oprirea unui şofer fugar

Agenţii rutieri au fost nevoiţi ieri noapte să îşi folosească pistoalele din dotare pentru a opri un şofer care a ignorat semnalele lor de a trage pe dreapta, gloanţele fiind însă „risipite” de către poliţişti, deznodământul în dosar fiind unul departe de cel pe care îl puteau anticipa aceştia.

Cosmin Puienică este un tânăr din Bengeşti Ciocadia care, conform anchetatorilor, conducea un BMW cu numere provizorii de Timişoara, el refuzând să oprească atunci când poliţiştii i-au făcut semn să tragă pe dreapta. El şi-a văzut mai departe de drum şi, de la Coloana Infinitului, a plecat spre Scoarţa, agenţii rutieri pornind şi ei în urmărirea acestuia.

Pe drum a fost o adevărată urmărire ca-n filme pentru că poliţiştii au tras de 11 ori către maşina acestuia, un glonţ înfigându-se în caroseria autoturismului, chiar în partea stângă faţă, nu departe de locul şoferului. Cel aflat la volan a reuşit însă să ia distanţă de agenţii care îl urmăreau, poliţiştii pierzându-l la un moment dat pe cel pe urmele căruia porniseră. Ieri în zori maşina pe care o căutau a fost descoperită într-o parcare din zona de sud a oraşului, Cosmin Puienică fiind dus la Poliţie pentru a fi interogat, agenţii fiind convinşi că l-au prins pe cel pe care îl urmăriseră. După ore întregi de audieri tânărul a plecat acasă, agenţii neputând să probeze că el era la volan. Acesta a spus în timpul audierilor că a împrumutat maşina unui văr care, la rândul lui, o dăduse altcuiva pentru a fi condusă şi, ca urmare, agenţilor nu le-a rămas decât să cerceteze fiecare vorbă a lui Puienică.

Tânărul avea motive să nu oprească la semnalul agenţilor întrucât era şi băut şi nici nu avea permis de conducere, acestea fiind şi acuzaţiile ce i se aduc, în urmă cu câteva zile el fiind implicat şi într-un scandal la mall-ul din Târgu Jiu. A spart atunci două aparate de jocuri de noroc, fiind supărat că pierduse banii la maşinuţe. Iar dacă acum a făcut praf „maşinuţele” de poker, anul trecut, în septembrie, s-a pus cu bâta pe o maşină care este chiar a Poliţiei. Individul a fost arestat atunci preventiv pentru o lună, iar ulterior a fost trimis în judecată, recunoscându-şi vinovăţia, acum el fiind în aşteptarea unei sentinţe din partea judecătorilor. În paralel, şi poliţiştii care au folosit focurile de armă pentru a încerca să oprească maşina lui Puienică sunt în aşteptarea anchetei interne, ei având de dat multe explicaţii pentru acest episod, altă dată agenţii urmând să analizeze cu mult mai multă atenţie dacă se merită sau nu să mai pună degetul pe trăgaci.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: