Ceaiul de cimbru previne gripa și răceala

În sezonul rece este foarte important să ştim cum să prevenim afecțiunile respiratorii. Cum gripa este acum prezentă şi se manifestă chiar agresiv, este bine să luăm măsuri de prevenire care cu siguranţă sunt mult mai simple decât tratarea bolii dacă am contactat-o.

Fitoterapeuții recomandă consumarea de ceaiuri  de cimbru bogate în vitaminele C și A, și uleiuri esențiale care întăresc imunitatea și previn infecțiile. Cimbrul este util în durerile de gât, tratarea tusei, bronșitelor, infecțiilor căilor respiratorii, toate acestea datorită efectului antispasmolitic și expectorant ale uleiurilor esențiale din conținut.

Cum se prepară ceaiul de cimbru: O linguriță de cimbru mărunțit se pune într-o cană plină cu apă fierbinte și se lasă zece minute la infuzat, iar apoi se strecoară. Pentru tratarea tusei se recomandă 3-4 căni pe zi, la dorință îndulcit cu miere de albine. Pentru un efect antigripal, cimbrul se poate asocia cu frunze de mentă și fructe de soc în părți egale. Totodată, ceaiul de cimbru poate fi consumat și dimineața în loc de cafea, datorită efectelor sale energizante.

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: