Șantier la Turcinești. Podul, gata în patru luni

Este șantier la intrarea în localitatea Turcinești. Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj a început lucrările de consolidare a podului. Chiar dacă firma a trecut printr-o serie de concedieri, directorul societății dă asigurări că va duce la bun sfârșit lucrarea cu utilajele și forța de muncă pe care o are la dispoziție. Contractul este în valoare de 7 milioane de lei, lucrările complexe, iar termenul de execuție este de patru luni.

Marius Florică, directorul Întreprinderii de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj, a explicat că acest contract a reprezentat o gură de aer pentru societatea pe care o conduce. Utilajele și personalul de care dispune, în prezent, vor fi suficiente pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârșit. „Suntem în faza de pregătire a organizării de șantier. Am adus utilajele. Deja se lucrează. Sperăm să nu mai fie precipitații ori viituri pe râul Jiu, care să ne afecteze lucrările. Sper să se desfășoare totul conform planului. Ne vom încadra în termen. Facem față cu utilajele și forța de muncă de care dispunem. Contractul e o gură de aer pentru firmă. A venit la momentul oportun. Noi căutăm și alte contracte. Mergem și la alte licitații. Sperăm să avem câștig de cauză și în alte situații”, a explicat Marius Florică.

Nu se poate ca în China

Primarul le mai cere localnicilor să mai aibă puțină răbdare. De aproape trei luni, se confruntă cu această problemă. „Constructorul m-a asigurat că se va încadra în termene și va termina acest pod în maximum patru luni. M-ar fi bucurat să se termine într-o lună, ca în China. Îi rog pe cetățeni să mai fie îngăduitori. Le promit că nu ne va prinde iarna cu aceste ocoliri ori pe acel drum impropriu. Eu nu voi sta liniștit dacă îi văd că stau. Îi voi presa până termină lucrările”, a declarat primarul Dumitru Modrea.

Pe de altă parte, tot în câteva luni, se vor încheia și lucrările la sistemul de canalizare din Turcinești. Circulația nu mai împiedică planurile constructorilor, astfel că proiectul va fi finalizat mai repede.

Vizualizări: 1,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: