Șanțuri săpate de un an pe Calea Eroilor

Investițiile de pe Axa Brâncuși din Târgu Jiu bat pasul pe loc, târgujienii criticând faptul că în centrul municipiului sunt gropi imense de atâtea luni. 

Firma care a câștigat licitația și-a luat angajamentul că va finaliza lucrările în termen de un an. Strada a început să fie spartă în vara anului trecut, iar pe data de 15 august 2021 contractul expiră. Nici primarul Marcel Romanescu nu crede ca lucrarea va fi finalizată la timp.

”Lucrarea noastră este de 2 milioane de euro. Am constatat faptul că  nu a venit societatea mamă din Italia, ci o filială a acesteia. Uitându-ne la oamenii care s-au prezentat la Târgu Jiu, din acel moment mi-am dat seama că lucrarea nu va putea fi finalizată la termen”, a spus Romanescu.

Oamenii se arată indignaţi de situaţia creată, afirmând că nu este normal ca un oraş turistic să arate ca după război. ”Nicio şansă să fie gata. La cum se lucrează de încet, nu cred. Cred şi la anul viitor pe timpul asta, tot aşa o să fie(...) E risc mare. Ei se joacă, nu sunt aşa atenţi”, au spus câțiva târgujieni.

Alţii mai fac haz de necaz şi spun că au nevoie de încălţăminte nouă. ”O să ii pun pe lucrători să îmi cumpere o pereche nouă de adidaşi. Nicio şansă nu vor termina. Luna viitoare? Nu. Este destul de urât. Aceasta este singurul obiectiv turistic. Ce să vadă acum?”, a spus un tânăr.   

Luna viitoare, la Târgu Jiu trebuia să ajungă şi o echipă UNESSCO pentru a reanaliza dosarul de introducere a ansamblului Brâncuşi în patrimonial universal. Pe Calea Eroilor a crescut şi iarba, semn că nu s-a mai lucrat de ceva timp.  

Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: