Caută firmă să termine canalizarea. Mai este un rest de 15%

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bălănești speră să termine lucrările la sistemul de canalizare. Investiția finanțată prin PNDL1 a costat 7.400.000 de lei și ar fi trebuit să fie funcțională, numai că societatea care a câștigat licitația a intrat în faliment când mai avea 15% de realizat din lucrare.

Sistemul de canalizare se întinde pe o distanță de 12 kilometri și cuprinde satul Bălănești și parțial satele Voiteștii din Deal, Voiteștii din Vale și Glodeni.

Lucrările la această investiție au început în 2015 și au fost sistate trei ani mai târziu, atunci când firma care a câștigat licitația a intrat în faliment.

Dacă lucrările mergeau bine, sistemul de canalizare ar fi trebuit să funcționeze acum în comuna Bălănești. Autoritățile locale se zbat să găsească o firmă care să finalizeze proiectul. ”Vrem să terminăm sistemul de canalizare. Lucrările au fost sistate din 2018 și ar mai fi de realizat numai 15%, dar din păcate firma a intrat în insolvență și a durat ceva timp până s-a respectat procedura pentru declararea falimentului. Am făcut și noi mai multe expertize și sperăm să se găsească cât mai repede o firmă care să continue lucrările. O să scoatem la licitație ce a mai rămas de realizat. Cei de la Ministerul Dezvoltării ne-au prelungit termenul de finalizare a investiției până în decembrie 2022”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

Acest sistem de canalizare este singurul din comuna Bălănești.

Vizualizări: 1,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: