Săptămâna „educației participative” în municipiul Motru

Campania proiectului educativ „Escaping the cave”, derulată de echipa Colegiului Național „George Coșbuc” Motru, „Enlightening Minds”, anunță pentru săptămâna în curs o serie de evenimente culturale la care sunt așteptați toți iubitorii de carte, muzică și poezie.

Astfel, luni, 30 septembrie, va avea loc o activitate cultural-educativă, „Oferă o carte”, pentru dotarea unei biblioteci stradale.

Marți, 1 octombrie, va avea loc amplasarea bibliotecii stradale în Parcul Central al municipiului Motru, având ca scop invitația la lectură în orice moment al zilei. Biblioteca mobilă a fost realizată din inițiativa elevilor sub coordonarea unui meșter tâmplar care le-a făcut cunoscute frânturi din complexitatea acestei meserii. Planul bibliotecii a fost conceput de membrii echipei Enlightening Minds, participanți la cea de-a 12-a ediție a Concursului Național Euroscola, având ca mesaj „Educația eliberează”.

Construirea bibliotecii și amplasarea acesteia într-un spațiu public vizează orice iubitor de cultură și are atașat un regulament de utilizare accesibil oricărui cititor.

Joi, 3 octombrie, membrii aceleiași echipe, coordonați de profesorii Negrea Constantina și Negrea Nicolae, au pregătit o „Seară în versuri” la una din cafenelele frecventate de cei mai mulți tineri ai orașului nostru.

Cafeneaua „La Bloc” va fi pentru o seară locul în care mai multe activități cultural-educative vor scoate în evidență faptul că „Educația eliberează” și unește. În această seară, va fi prezentă și o tânără poetă, „produs spiritual” al instituției noastre.

Toate aceste activități culturale cu siguranță vor înnobila magia toamnei motrene!

Profesor coordonator, Constantina Negrea

Vizualizări: 2,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: