Șapte leacuri detoxifiante

Multe dintre alimentele consumate zilnic duc la creșteri ale toxinelor în organism, însă acest lucru poate fi rezolvat dacă consumi aceste plante detoxifiante.

Sucul de sfeclă roșie ajută la eliminarea grăsimilor depozitate la nivelul ficatului. Bea zilnic un pahar de suc de sfeclă sau fă-ți o salată din sfeclă, hrean, țelină, ulei de măsline și sirop de cătină. Stimulează digestia.

Stevia ajută la slăbit dacă o consumi în salate. Această plantă are proprietăți depurative, diuretice și de reglare a glicemiei. Taie pofta de dulciuri și reduce senzația de foame.

Spanacul este ideal pentru cura de primăvară. El conține fier, magneziu și calciu, fiind potrivit în stările de oboseală sau anemie. Se consumă în salată sau suc, preparat din două legături de spanac și o cană de apă.

Plantele amare precum rostopasca sau pelinul purifică organismul. Bea dimineața, pe stomacul gol, o cănuță cu infuzie de pelin (o linguriță rasă la o 1 litru de apă) sau se înghite un vârf de cuțit de pulbere de rostopască.

Măcrișul stimulează digestia și neutralizează efectele negative ale poluării. Se ia sub formă de suc, o jumătate de pahar dimineața și seara, timp de două săptămâni.

Ceapa ajută la eliminarea substanțelor nocive. O cură cu tinctură este ideală pentru cei deranjați de mirosul neplăcut al cepei. Se zdrobește o ceapă uscată sau 2-3 fire de ceapă verde și se lasă la macerat 7 zile, în alocool de 90 de grade. După agitare zilnică șo strecurare, se iau câte 5 ml de două ori pe zi înainte de masă, timp de 3 săptămâni.

Echinaceea elimină toxinele și stimulează imunitatea. Consumă 30 de picături de tinctură de echinaceea cu o jumătate de cană de apă ori ceai, de 3 ori pe zi, între mesele principale. Această cură se ține timp de 30 de zile, de 2-3 ori pe an. 

Vizualizări: 2,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: