CE Oltenia evaluează activele de la Berbești. Cui le vinde!

Complexul Energetic Oltenia achiziționează servicii de evaluare și expertizare proprietăți imobiliare. Este o achiziție directă pentru evaluarea activelor EMC Berbești.

„Bunurile pentru care se solicită serviciul de evaluare se află în drept de folosință la SC CET Govora și sunt în evidența contabilă a S. Complexul Energetic Oltenia SA – EM Berbești”, anunță compania.

Concret, este vorba despre infrastructura aferentă activității de transport feroviar de la Berbești (triaj CFR incintă depozit Alunu, două pasaje, pod CFR peste râul Olteț, pod tubular, cale ferată), precum și de două autoturisme Dacia Duster.

Raportul de evaluare, întocmit în trei exemplare, va exprima valoarea de piață a celor 11 bunuri în lei și în echivalent euro.

Personalul care efectuează serviciul de evaluare trebuie să fie membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România și să aibă experiență similară în evaluarea de active.

Raportul de evaluare av fi întocmit și transmis până la 1.12.2020. „În cuprinsul raportului de evaluare trebuie să se precizeze că este întocmit în scopul vânzării acestor active către SC CET Govora”, se precizează în caietul de sarcini. Minele Berbești și Alunu au fost cedate, în urmă cu câțiva ani, de CE Oltenia către CET Govora principalul utilizator al cărbunelui din aceste cariere.

Valorificarea acestor active este posibilă după ce Guvernul a modificat pe 1 octombrie legea care interzice înstrăinarea de participații ale statului timp de 2 ani.

Atât Complexul Energetic Oltenia, cât și TAROM, societăți care au în derulare ajutoare de stat pentru salvare autorizate de către Comisia Europeană, au prevăzut în planurile de restructurare măsuri de valorificare a unor active care să conducă la eficientizarea companiilor.

Galerie foto


Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: