Sărăcia a împins-o să renunţe la unul din copii

Are 44 de ani şi îşi creşte cu greu cei trei copii pe care îi are în întreţinere. Mariana Cojocaru trăieşte la Scoarţa, Gorj, singurul ei venit fiind alocaţiile celor mici. În căsuţa cu două camere mai locuiesc încă trei adulţi, doi fraţi şi mama ei. Pensia bătrânei se duce pe rate, iar Mariana Cojocaru şi fraţii ei mai câştigă un ban muncind cu ziua. Femeia a născut trei copii, dar pe unul l-a dat spre adopţie, iar celălalt este major şi a plecat la muncă în străinătate.

Mariana Cojocaru a dat naștere unui număr de cinci copii, însă doar trei dintre ei mai sunt astăzi alături de femeie. Toți patru locuiesc într-o casă din comuna Scoarța, unde mai trăiesc și mama femeii și cei doi frați. Căsuța în care locuiesc cele șapte suflete se dovedește în fiecare zi mai neîncăpătoare, având în vedere că băiatul cel mare are deja 14 ani, fata are aproape 10, iar băiatul cel mic are 5 anișori. Întotdeauna le-a fost greu, povestește femeia, care spune că nu a reușit să-și întemeieze o familie cu niciunul din bărbații cu care a dat naștere micuților. ”Este foarte greu și pentru mine, că nu am posibilități, nu am ce să le ofer. Căsuța este a mamei mele, mai am doi frați care locuiesc cu noi. Avem două camere și o cămară. Atât. E foarte greu. Copiii cer că văd și ei la alți copii și mă doare sufletul când nu am să le dau. Mama mea are o pensie care se duce toată pe niște rate, se mai duce și ea la muncă prin sat tot ca să ne descurcăm”, povestește femeia.

Dată spre adopție
Mariana Cojocaru mărturiseşte că mai are două fete, una este plecată la muncă peste hotare și aproape că nu mai țin legătura, iar cealaltă a fost dată spre adopție pentru că nu ar mai fi făcut față cu cheltuielile. ”Niciunul dintre tații copiilor nu a vrut să știe de ei. Băieții sunt recunoscuți de tată, dar nu vrea să știe nimic de ei. Am rămas singură să-i cresc și nu este ușor. Cu mâncarea mai fac față, nu am decât niște păsări în curte, porc n-am avut niciodată, nici pământ să muncim nu avem”, a mai spus femeia.
Ștefan, Andreea și Leo sunt copiii pe care îi crește Mariana din alocații și spune că încearcă din răsputeri să le ofere micuților măcar utilitățile necesare într-o casă. Din alocațiile de stat și alocația complementară femeia abia reușește să achite curentul, cablul și internetul. ”Abia am reușit să le bag și lor internet, că băiatul este mare și și-a dorit și el, le-am luat niște telefoane, atât cât am putut să nu simtă și ei rău lipsurile care sunt. Mă bucur că măcar se duc la școală și că sunt sănătoși. De fata pe care am dat-o spre adopție nu mai știu nimic, este una din condiții, a fost înfiată”, a spus Mariana Cojocaru.

Galerie foto



Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: