Scandal la Muşeteşti între fostul şi actualul primar. Motivul!

Un scandal s-a iscat la Muşeteşti după ce toată comuna a rămas fără apă. Ipoteza lansată iniţial a fost că apa a îngheţat pe conductă, la captarea din munte, din cauza gerului. O comisie formată din reprezentanţii mai multor instituţii s-a deplasat joi, 19 ianuarie, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat acolo. Primarul a spus că este interesat să afle concluziile specialiştilor, explicând că prin comună se vorbeşte că fostul primar, Ion Ciobea, ar fi închis o vană, lucru ce ar fi condus la această avarie. Ciobea spune că astfel de zvonuri sunt lansate chiar de primarul Cosmin Băban şi neagă orice implicare în această poveste.

A trecut mai bine de o săptămână de când cetățenii din Mușetești au rămas fără apă după ce conducta de alimentare a înghețat. Reprezentanţi de la Consiliul Județean Gorj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-au deplasat joi la Mușetești, la cererea autorităţilor locale, pentru a face verificări în acest caz.
Primarul Cosmin Băban spune că vrea să afle concluziile specialiştilor, mai ales că prin comună se vorbeşte că avaria pe rețeaua de apă a fost provocată de fostul primar. "Vrem să aflăm cum a înghețat conducta. Pe mine asta mă face să... Toată lumea vorbeşte că până anul acesta nu s-a oprit iarna. Dânşii o să scrie ce constată acolo. Vorbesc prin comună că a fost închisă o vană, dar oamenii mei nu au găsit nicio vană închisă. Că ar fi vorba de o mână criminală, că vechiul primar ar fi trimis pe cineva. Ca să-mi pună mie bețe în roate. Vreau să exclud chestia asta", a declarat Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești.
Fostul primar de la Mușetești, Ion Ciobea, care în prezent este consilier local, spune că nu are nicio implicare în ceea ce s-a întâmplat cu conducta de apă. Mai mult, acesta crede că oamenii primarului împrăștie vorbe prin comună că el ar fi dispus oprirea vanei. "În timp când a înghețat apa, băiatului care se ocupa de ea i-a murit nevasta și nu s-a mai putut duce acolo. Celălalt instalator a fost transformat în șoferul primarului, că el nu are carnet și nu se poate plimba. Pe vremea mea îi trimiteam din două în două zile și desfăceau acolo gura de captare. Ei chestia asta n-au făcut-o. Acum invocă fel de fel de motive. Eu nu fac așa ceva. Vocile de prin comună sunt tot oamenii lui", a comentat Ion Ciobea, fostul primar.
Primăria a încheiat un contract cu societatea Minprest, care a pus la dispoziția administrației o autospecială de pompieri. Până se va dezgheţa conducta, autospeciala va interveni pentru a duce apă în gospodăriile localnicilor care nu au apă.

Vizualizări: 1,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: