Rânca are zăpadă în minivacanța de 1 Decembrie

Cine caută zăpada și vrea să se bucure de primul strat mai consistent de omăt așternut iarna aceasta la Rânca poate să vină în minivacanța de 1 Decembrie la Rânca pentru că aici a nins din nou încă de duminică noaptea.

Și în cursul zilei de luni a nins, cabanierii fiind nevoiți să pună mâna pe lopeți pentru a da la o parte zăpada din dreptul pensiunilor lor. În stațiune stratul ajunge la 15 cm și mai poate crește pentru că ninsorile vor continua inclusiv în zilele de joi și vineri, atunci când cabanierii așteaptă un flux mare de turiști. Mare parte din spațiile de cazare au fost rezervate deja, iar de miercuri seara primii turiști vor ajunge în stațiune.

Drumul de acces spre munte nu este unul cu probleme pentru că de cum au căzut primii fulgi drumarii au intervenit cu patru utilaje de deszăpezire. Carosabilul e „la negru”, dar nu același lucru se poate spune și despre străduțele din stațiune, cele pe care turiștii le folosesc pentru a ajunge la cabane și pensiuni. Aici autoritățile au rămas corigente, doar o încălzire a vremii putând să mai îndrepte lucrurile. Dacă zăpada îngheață devin obligatorii lanțurile pentru că, altfel, mașinile vor patina, așa cum s-a întâmplat și luni, când stratul de omăt era încă proaspăt.

Una peste alta, cei care vor miza pe Rânca în minivacanța care urmează se vor putea bucura de prima zăpadă a acestei ierni. Pe pârtia principală nu se poate schia deocamdată, dar copii vor putea să se bucure de o bătaie cu bulgări.

Vizualizări: 5,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: