Sărbătoare în Câmpia Soarelui de la Padeş

Cu mic, cu mare, sute de persoane au fost prezente joi, 14 iunie, în Câmpia Soarelui din comuna gorjeană Padeş, la manifestările ce au avut loc cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la atestarea documentară a localităţii. A fost primul eveniment din şirul de manifestări ce vor fi organizate pe parcursul anului 2018.

La monumentul închinat conducătorului Revoluţiei de la 1821, Tudor Vladimirescu, au luat cuvântul autorităţile judeţene şi locale, comandanţii structurilor Ministerului Afacerilor şi Internelor, precum şi oameni de cultură, copii din localitate şi dascălii lor. După momentele evocatoare susţinute de invitaţi, organizatorii au premiat elevii merituoşi şi profesorii din localitate, iar personalităţile care şi-au adus o contribuţie în dezvoltarea comunei au primit diplome de onoare.   

Manifestările au fost organizate de un comitet format din Fundaţia „Tudor Vladimirescu”, condusă de preşedintele Dan Ilie Morega, reprezentanţi ai Primăriei Padeş şi ai Asociaţiei „Împreună pentru Padeş” din Mehedinţi.

Cu acest prilej, a avut loc un spectacol susţinut de soliştii invitaţi şi de grupul folcloric de la Padeş, condus de profesorul Carmen Sarcină.

Galerie foto


Vizualizări: 646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: