Sărbătoare la Logreşti. Mitropolitul Olteniei vine în comună

Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, va fi prezent sâmbătă, 9 septembrie, la Logreşti, unde are loc hramul Mănăstirii Sf. Ioachim şi Ana. Autorităţile locale au luat toate măsurile ca evenimentul să se desfăşoare în condiţii bune, fiind aşteptaţi toţi cetăţenii din Logreşti, dar şi din comunele învecinate.

Hramul Mănăstirii Sf. Ioachim şi Ana  de la Logreşti are loc sâmbătă, 9 septembrie, slujba fiind oficiată de Mitropolitul Olteniei, Părintele Irineu. Acesta participă anual la acest eveniment religios de la Logreşti, autorităţile locale luând măsuri să faciliteze accesul la mănăstire. „Sâmbătă are loc slujba şi masa de hram, participă cetăţenii de la noi şi din comunele învecinate. Am pregătit terenul, am făcut curăţenie în jurul lăcaşului. Acum avem şi cale de acces prin vad, s-a turnat beton, Apele Române au făcut lucrări de defrişări şi dirijare a apelor, podul s-a lărgit, îi aşteptăm pe oameni”, a declarat primarul din Logreşti, Ion Băluţă.

Potrivit autorităţilor locale, Mitropolitul Olteniei vine la Logreşti şi pentru a vedea stadiul lucrărilor la o bisericuţă pe care un cetăţean cu suflet mare o construieşte în satul Târgu Logreşti.

Bisericuţă nouă în Târgu Logreşti

Actuala biserică din sat este pe punctul de a deveni o ruină, aşa că bărbatul a avut iniţiativa construirii unei bisericuţe care să ţină loc şi de capelă. „A construit o capelă la Târgu Logreşti, dar va funcţiona şi ca o mică bisericuţă, este în pictură şi am înţeles că Preaînaltul vine să vadă şi stadiul lucrărilor la această bisericuţă. Este în satul Târgu Logreşti, exact în spatele târgului, în incinta cimitirului de la Târgu Logreşti. A fost construită iniţial cu scopul de a fi capelă, dar rămâne şi bisericuţă pentru că Biserica satului Târgu Logreşti este foarte veche şi este într-un stadiu avansat de degradare şi nu se ştie încă situaţia ei”, a mai spus primarul din Logreşti, Ion Băluţă. 

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: