Sărbătoarea Muntelui, duminică la Runcu

Ziua de duminică se anunţă una plină de distracţie şi voie bună la Runcu. Asta pentru că în data de 31 august administraţia locală şi Obştea Plaiurile Dobriţei vor organiza cea de-a IV-a ediţie a „Sărbătorii Muntelui” din satul Dobriţa, manifestare la care sunt aşteptaţi aproape 1000 de cetăţeni. Atmosfera va fi întreţinută de ansamblurile folclorice ale comunei.

Manifestările organizate cu ocazia Sărbătorii Muntelui se vor desfăşura în locul cunoscut ca Muntele Babele, acolo unde a avut loc în fiecare an şi unde administraţia a amenajat un loc special pentru acest prilej. Festivităţile vor debuta la orele 12, când se va face sfinţirea unei troiţe. Cetăţenii vor putea lua parte şi la spectacolele care vor fi oferite de artiştii locali de la Ansamblul Grupului Şcolar Industrial „Constantin Şandru” din Bâlta şi al Şcolii Generale Dobriţa. Vor fi şi lăutari, dar şi terase cu mici şi bere. „Ne bucurăm de prezenţa multor persoane, în special de membrii Obştii Plaiurile Dobriţei. Locaţia este în Muntele Babele, aşa cum îi spunem noi, acolo unde a fost construit un foişor. Chiar zilele trecute a fost amenajat drumul în aşa fel încât oamenii să aibă acces liber până în zona respectivă. Drumul a fost nivelat, s-a aplicat un strat de piatră spartă. Se poate urca şi cu bicicleta”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Transportul, asigurat de administraţia locală

Administraţia locală a pus la dispoziţia cetăţenilor şi mijloace de transport pentru a putea ajunge la locul de desfăşurare a manifestărilor organizate cu ocazia Sărbătorii Muntelui. „Vreau să informez cetăţenii comunei Runcu care sunt interesaţi să participe la acest eveniment că duminică la orele 11.30 din centrul satului Bota va pleca un autocar spre Babele, iar la 11.40 va pleca din centrului satului Dobriţa spre această locaţie. Îi aşteptăm cu drag pe cetăţenii comunei Runcu”, a precizat primarul comunei Runcu.

La eveniment au fost invitaţi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, dar şi prefectul de Gorj.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: