Şase candidaţi pentru un post în Directoratul CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia îşi va completa echipa de conducere cu un nou membru în Directorat. Postul este vacant de câteva luni, ca urmare a revocării lui Daniel Antonie. Directoratul era funcţional şi cu patru membri, dar numărul prevăzut în statutul companiei este de cinci. Termenul limită de depunere a candidaturilor a fost luni, fiind o concurenţă mai mare ca niciodată.

Candidaturile pentru postul vacant din Directoratul Complexului Energetic Oltenia au putut fi depuse până luni, 3 decembrie, la ora 11.00. Potrivit unor surse din companie, şi-au depus candidatura Daniel Burlan - fost director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Octavian Graure - fost director general al Complexului Energetic Turceni, Oprea Vasile Scorţariu - director de cabinet al secretarului de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, Ion Dumitrescu - fost director de carieră minieră în zona Rovinari, Ionuţ Predoiu - şef serviciu în cadrul CE Oltenia. Pe lângă aceştia şi-ar mai fi depus candidatura o tânără de 21 de ani, care probabil nu a citit cu atenţie anunţul care prevede, printre altele, o experienţă de cinci ani în posturi de conducere.

Numirea, pe patru luni

Postul în Directorat este liber ca urmare a revocării lui Daniel Antonie, în luna august, din cauza unor dosare penale aflate în judecată.

Procesul de selecţie a candidaţilor pentru postul de membru provizoriu al Directoratului se va derula de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere.

Numirea va fi pe o perioadă de 4 luni cu posibilitatea prelungirii cu încă 2 luni, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecţie în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Candidaţii trebuie să aibă cel puţin 10 ani de vechime în muncă şi cel puţin 5 ani de experienţă în funcţii de conducere, administrare în companii cu cifra de afaceri de minimum 5 milioane de euro. Constituie avantaj experienţa anterioară dobândită la companii din domeniul energetic.

Vizualizări: 3,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: