Zeci de candidați pentru posturile de infirmieri la Spitalul Județean

Bătălie crâncenă pentru patru posturi de infirmier și îngrijitor la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Numai pentru un singur post de infirmier pe secția Cardiologie s-au înscris 19 candidați. Medicii spun că organizarea acestor concursuri este extrem de grea, fiindcă și numărul contestațiilor va fi unul mare. Până una alta, reprezentanții spitalului județean spun că posturile nu sunt aranjate.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu organizează concurs pentru trei posturi de infirmier la Cardiologie, Ortopedie și Neurologie, și un post de îngrijitor la Neurologie. Pentru toate aceste patru posturi s-au înscris 54 de candidați. Numai pentru un post de asistent medical la Gastroenterologie nu se luptă decât un singur candidat care trebuia să aibă curs de endoscopie. ”S-au finalizat actele pentru a se ține acest examen și s-au înscris destul de mulți candidați pe aceste posturi. Pentru postul de infirmier la Neurologie sunt înscriși 16 candidați, pentru îngrijitor de curățenie 10 candidați, pentru un post de infirmier la Cardiologie sunt 19 candidați înscriși, iar pentru un post de infirmier la Ortopedie sunt nouă candidați. S-a mai scos la concurs un post de asistent medical la Gastroenterologie pentru care s-a înscris un singur candidat pentru că s-a cerut să aibă un curs de endoscopie”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Târgu Jiu.

Posturi nearanjate
Medicii se tem că, dacă numărul candidaților este unul așa mare, și numărul contestațiilor va fi pe măsură. Gheorghe Stanciu dă asigurări că examenul va fi unul extrem de corect și că posturile nu sunt aranjate. ”Este foarte greu pentru că se fac comisii pentru fiecare specialitate și cu suspiciunile care există trebuie să fii foarte atent pentru că la un examen din acesta cu 19 candidați pe un loc, cel puțin șapte vor contesta concursul, întotdeauna a fost așa. Se lucrează destul de corect, cu camere de luat vederi. Circulă zvonul prin piață că posturile sunt aranjate, ceea ce nu este așa”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
POSTURI
Reprezentanții spitalului județean spun că în maxim o lună vor fi scoase la concurs alte 64 de posturi în sănătate, dintre care cele mai mult de registratori medicali. Posturile sunt în procedură de avizare urmând ca într-o lună să fie organizate concursurile.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: