Ordin de evacuare pentru o familie cu trei copii

O familie cu trei copii din Băleşti a primit ordin de evacuare din casa în care locuieşte, din cauză că terenul pe care se află locuinţa a fost câştigat de un alt proprietar. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu mai dorm noaptea întrucât se gândesc că a doua zi n-au unde să se ducă. Primarul Aristică Paicu susţine că a încercat să ajute această familie încă de anul trecut, oferindu-i o clădire cu trei camere în satul Corneşti. Paicu spune că oamenii au refuzat să se mute pe motiv că nu găsesc de muncă la Corneşti. Acum primăria încearcă să găsească un teren pentru a-l pune la dispoziţia familiei Mangliţoiu.

Cinci suflete locuiesc într-o încăpere destul de mică, încăpere care le este dormitor, baie şi bucătărie. Familia Mangliţoiu susţine că terenul pe care şi-au construit camera ar fi fost al bunicilor. ”Ne-am aşezat aici în anul 2012, am crezut că terenul era al meu pentru că temelia casei a fost construită de bunicul înainte de anul 1989. Terenul a fost revendicat şi câştigat de un alt proprietar, iar noi am fost somaţi să mutăm. Nu avem nici un venit, singurii noştri bani sunt alocaţiile copiilor şi ce mai câştigăm muncind cu ziua prin sat. Nu ne putem permite să ne cumpărăm teren. Din câte ştiu eu primăria e obligată să ne dea teren, dar nu ne ajută nimeni cu nimic. Dacă voi fi evacuat mă voi muta cu copii cu tot în faţa primăriei”, a declarat Gabriel Magliţoiu.
Condiţiile în care trăiesc cei cinci sunt greu de explicat in cuvinte. Nu au energie electrică, iar băieţelul cel mare, în vârstă de 8 ani, îşi face temele la lumânare sau la lampă. Mama celor trei copii spune că, în momentul de faţă, nu-şi poate permite decât să le gătească urzici. Femeia se plânge că nu are haine şi nici încălţăminte pentru copii. Oamenii cresc pe lângă casă un porc şi câteva găini primite de la vecini în schimbul muncii cu ziua.

Vor teren de casă în Băleşti
Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti, spune că a încercat să ajute această familie încă de anul trecut. „Am vrut să-i ajut încă de anul trecut. Le-am pus la dispoziţie sediul primăriei fostei comune Corneşti, sat care acum aparţine de Băleşti. Era o clădire cu trei camere şi un hol, aici puteau să aibă un minim confort. După părerea mea, era mult mai bine decât o singură cameră unde stau acum. Au spus că nu le convine din cauză că nu îi ia oamenii la muncă în Corneşti. Dumnealor cer teren în Băleşti ca să-şi facă o cameră. Vom încerca să găsim nişte proprietari care să le cedeze o bucată de teren”, a declarat Aristică Paicu, primarul de la Băleşti.
Edilul local spune că o soluţie ar fi ca bunica lui Gabriel Magliţoiu să-i cedeze o parte din teren. „Nu ştiu ce neînţelegeri sunt în familie pentru că vizavi de ei au o bunică, ce deţine 8 ari de teren, ar fi putut să le dea şi lor măcar trei ari pentru a-şi construi o cameră, dar am înţeles că nu vorbesc unii cu alţii”, a precizat Aristică Paicu.

Vizualizări: 2,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: