Satul lui Brâncuşi, în reabilitare. Primar: Sperăm să avem turişti mai mulţumiţi

Cetăţenii din satul Hobiţa al comunei Peştişani, dar şi turiştii care vor dori să viziteze Casa Muzeu „Constantin Brâncuşi”, vor circula în condiţii mai bune. Administraţia locală din Peştişani a obţinut finanţare, din fonduri de la Uniunea Europeană, pentru modernizarea drumului. Lucrările sunt în curs de executare, iar primarul Cosmin Pigui speră să le încheie până în toamnă.

Investiţia prevede modernizarea a mai multor drumuri în Peştişani, însă cele mai mari lucrări se vor derula în satul Hobiţa, localitatea de baştină a sculptorului Constantin Brâncuşi. În prezent, şoseaua arată ca după bombardament, fiind plină de gropi. „În urmă cu o săptămână au început lucrările de reabilitare a peste 5 km de drum comunal şi drumuri săteşti, care se regăsesc pe raza satelor Peştişani şi Hobiţa. În această întindere de drumuri se regăseşte şi strada pe care se află Casa Muzeu «Constantin Brâncuşi» şi, efectiv, tot satul Hobiţa este prins la reabilitare. Aşa că, de la toamnă, sperăm să avem turişti mai mulţumiţi, vizitatorii să vadă o altă faţă a traseului către casa memorială”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Investiţia se ridică la un milion de euro, dar s-a licitat la 750 mii euro. Banii au fost atraşi prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Lucrările sunt realizate de o firmă din Târgu Jiu, Metalcolect. Proiectul prevede şi alte lucrări adiacente. „Va fi şi o extindere a părţii carosabile pe ambele părţi, cu un strat de piatră spartă pe laterale. Se lăţeşte cu 30 de cm pe fiecare parte de bitum şi încă 50 de cm de piatră spartă. Vor fi două straturi de asfalt, se va face o fundaţie nouă, pentru că vechile fundaţii erau pentru alte tonaje. Vor fi realizate şi 450 de accese la proprietăţi, podeţe, prefabricate-casete”, a mai spus primarul din Peştişani.

Autorităţile locale au în plan ca în apropierea obiectivului turistic să înfiinţeze şi un parc modern, cu pardoseală din pavele şi mobilier adecvat.

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: