Scandal cu ecou. Directoarea şcolii, foc şi pară pe primar  

Directorul şcolii din Roşia de Amaradia dă vina pe primarul Liviu Cotojman pentru inflamarea scandalului cu femeile de serviciu care urmau să aducă bani de acasă pentru contribuţiile sociale ori să rămână cu jumătate din salariu dacă guvernanţii nu ar fi revenit asupra modificărilor Codului Fiscal.

Ilona Tiţa, directoarea şcolii, i-a transmis, în scris, lui Ion Işfan, că primarul a fost cel care le-a pus pe îngrijitoare să se plângă presei de problema lor. „Acestea mi-au recunoscut faptul că domnul primar le-a abordat şi le-a rugat să-şi expună doleanţele privind salarizarea. Erau foarte impacientate de faptul că li se va impune să mai aducă bani de acasă să plătească contribuţia. În urma acestor relatări, le-am sfătuit să stea liniştite, pentru că totul se va remedia, deoarece primisem asigurări de la ISJ că vor surveni modificări legislative pentru remedierea deficienţelor apărute şi drepturile salariale nu vor fi afectate de noua salarizare nici pentru un îngrijitor angajat cu sfert sau jumătate de normă”, se arată în nota explicativă înaintată de directorul şcolii către Inspectoratul Şcolar.

În plus, directoarea a vrut să-i ţină partea şi ministrului Muncii, după ce una dintre îngrijitoare a invitat-o acolo să vadă în ce condiţii munceşte o femeie de serviciu, îndoindu-se de faptul că ministrul ar putea rezista o zi în locul ei. „Nu sunt de acord cu afirmaţiile doamnei Zăvelcă Daniela referitoare la condiţiile vitrege în care lucrează şi la acuzaţiile aduse doamnei ministru Olguţa Vasilescu. Mi se pare că această stare conflictuală a fost amplificată de domnul primar deoarece statele de plată nu erau finalizate. Fluturaşii de salariu nu erau generaţi pentru că aceştia se eliberează către angajaţi după aprobarea de către ISJ şi încheierea acestora. Domnul Liviu Cotojman le-a sunat pe cele două angajate pe data de 8 februarie 2018 să declare la presă că au fost certate de mine, însă acestea au refuzat să mai facă declaraţii”, se mai menţionează în document.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: