Scandal în casa popii. Bătrână de 85 de ani, baricadată în locuinţă

O bătrână de 85 de ani este târâtă în instanţă pentru câţiva metri pătraţi de teren. Necazurile pentru Nicoliţa Văduva au început în urmă cu aproape patruzeci de ani când casa i-a luat foc. A găsit adăpost în locuinţa unui preot, pe care a şi cumpărat-o mai târziu. Femeia însă nu deţine documente decât pe casă, terenul fiindu-i vândut printr-o chitanţă de mână, nerecunoscută acum de rudele fostului proprietar. Una dintre fiicele popii a dat-o în judecată şi a îngrădit deja tot terenul.

Tanti Nicoliţa este supărată că fata preotului a îngrădit terenul şi ea are acces cu greu în casă. Ne-a povestit că a rămas fără un acoperiş deasupra capului în 1976 în urma unui incendiu: „Mi-a ars casa şi am fost la preot să-mi dea şi mie o cameră, iar, după câteva luni, am făcut împrumut în bancă şi am cumpărat casa. Terenul, zece ari, l-am cumpărat, dar am făcut un act de mână, nu prin Tribunal”.

După aproape zece ani, preotul a murit. Atunci a început scandalul, mai povesteşte bătrâna. „Am vândut vite să le dau şi fetelor alţi bani. Le-am dat la două. Apoi a venit şi cea de-a treia fiică să ceară şi ea bani. Nu i-am dat dacă le dădusem deja bani celorlalte. De acolo, au început procesele”.

Toate anexele, distruse de buldozere

De zece ani se judecă bătrâna cu fiica preotului. Aceasta din urmă nu locuieşte în Gorj, însă sutele de kilometri distanţă nu au împiedicat-o să se prezinte la Tribunal ori de câte ori a fost nevoie. Şi are peste 70 de ani, dar îşi doreşte, cu tot dinadinsul, pământul înapoi. A venit deja cu jandarmii şi a făcut una cu pământul toate anexele bătrânei.

A îngrădit terenul şi i-a lăsat bătrânei o potecă pentru a putea intra doar în casă. „Au venit cu buldozerele şi mi-au demolat grajdurile, coteţele, grădina, mi-a atins şi casa. Au oprit buldozerul numai când m-am pus în faţa lui. Noi eram în proces şi nu avea drept să vină să-mi ia terenul. Prunii, via, varza, cartofii, fructele, tot mi-au distrus. Nu mai am nici porc de Crăciun acum. A fost munca mea de 46 de ani. Am rugat-o cu bani pe fata preotului, dar nu a vrut să-i mai ia. Ea vrea doar pământul”, ne-a mai povestit femeia.

Povestea ei este cunoscută bine şi de autorităţi. Cu toate acestea, nimeni nu poate interveni până la o decizie a instanţei.

Vizualizări: 2,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: